Η κουβέντα ανήκει στον βετεράνο αθλητικό συντάκτη Νίκο Μπαβέλα, πατέρα του Τάσου, του παλιού πρωταθλητή του τένις. Είμαστε στα γραφεία της παλιάς Ελευθεροτυπίας, κάπου 1976-77, Διακογιάννης, Παπαζήσης, Γαβαλάς, Βουτσέλης, Παπαγεωργίου, Καραγιαννίδης και ο επικεφαλής του αθλητικού τμήματος Μπαβέλας, οπαδός του Πανιωνίου, είπε:

«Δεν θα ήθελα και ο γιος μου να γίνει Πανιώνιος. Μακάρι να γίνει Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εποχή που υπήρχαν αρκετοί πανιώνιοι δημοσιογράφοι, όχι μόνον αθλητικοί. Και του πολιτικού ρεπορτάζ, του καλλιτεχνικού, βεβαίως κ.λπ. Πολύ περισσότεροι οι Πανιώνιοι από τους Απολλωνιστές και τους Εθνικούς. Γιατί, όμως, ο Μπαβέλας, επόμενο αντιολυμπιακός και αντιπαναθηναϊκός ως Πανιώνιος, να μην επιθυμεί ο απόγονός του όταν μεγαλώσει αύριο να τον ακολουθήσει στο ίδιο ποδοσφαιρικό… ”φρόνημα”; Ο ίδιος εξήγησε:

«Πόνος να είσαι Πανιώνιος. Περισσότερο χάνεις, παρά κερδίζεις. Συνήθως στεναχωριέσαι, λίγες φορές χαίρεσαι. Αν το παιδί μου γίνει γαύρος ή βαζέλος, τις περισσότερες φορές θα είναι με τους νικητές».

Λες; Αναρωτιέμαι. Λες να είναι αυτός ένας λόγος; Για ποιο θέμα η απορία; Ψάχνομαι αν αυτός είναι ο κύριος λόγος, που σπρώχνει τα πλήθη, ασυνείδητα βέβαια, περισσότερο στις «μεγάλες» ομάδες. Να επιλέγουν την «μεγάλη» ομάδα για να έχουν στην εξασφάλα την αίσθηση του νικητή, τουλάχιστον στην μπάλα. Λες;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιες μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη έχουν υποβιβαστεί και γιατί, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης