Η Μαρσέιγ είναι η ομάδα του 36χρονου Γάλλου παικταρά Ματιέ Βαλμπουενά. Εννέα χρόνια φόρεσε τη φανέλα των Μασαλών ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, μέχρι και το 2014. Στη συνέχεια πήγε μια σεζόν στην Ντιναμό Μόσχας, επέστρεψε στη Γαλλία και έπαιξε δύο χρόνια στη Λυών.

Ο Ολυμπιακός πήρε τον Βαλμπουενά με μονοετές συμβόλαιο το 2019 από τη Φενερμπαχτσέ στην οποία αγωνίστηκε δυο σεζόν, Ο παικταράς ανανέωσε το συμβόλαιό του στον Πειραιά και συνεχίζει να φουσκώνει τον τραπεζικό του λογαριασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2011 η Μπορούσια Ντόρμουντ κερδίζει 2-0 στη Γερμανία τη Μαρσέιγ μέχρι το 70, αλλά το ματς τελειώνει 2-3, με συνέπεια να προκριθεί στους 16 του Chambions League η γαλλική ομάδα και να μην περάσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος την ίδια μέρα, 6 Δεκεμβρίου, στο άλλο ματς του ομίλου κέρδισε 3-1στο Καραϊσκάκη την Άρσεναλ!

Το τρίτο και νικητήριο γκολ της Μαρσέιγ στην Μπορούσια, που τότε είχε στον πάγκο τον Γιούργκεν Κλοπ, πέτυχε ο Βαλμπουενά. Ο Γάλλος μπήκε αλλαγή στο 74 και στο 87 αφού ξέφυγε από δυο αντιπάλους τράβηξε κεραυνό και… απέκλεισε τον Ολυμπιακό. Και ακύρωσε το 3-1 που έκανε στο 89 σε βάρος της Άρσεναλ για λογαριασμό του Ολυμπιακού ο Μοντεστό. Ο συμπατριώτης του που τον έφερε στον Ολυμπιακό.

Στη φώτο, δευτερόλεπτα μετά το ιστορικό γκολ του Βαλμπουενά στο 2-3 με την Μπορούσια, ενώ ο προπονητής της Γιούργκεν Κλοπ είναι έτοιμος να καταρρεύσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τα εξάσφαιρα περιμένει στη γωνία…, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης