Αν δεν το ξαναπάρει ο ΠΑΟΚ, πρωταθλητής θα αναδειχθεί ο Ολυμπιακός. Λογικό ακούγεται. Κι αν δεν το πάρει αυτήν τη φορά ο Ολυμπιακός, το πρωτάθλημα θα καταλήξει πάλι στον ΠΑΟΚ. Λογικό ακούγεται. Η ΑΕΚ; Με τις πολύ κακές εμφανίσεις της πριν απολυθεί ο Καρντόσο, και την ήττα στην πρεμιέρα στο ΟΑΚΑ από την Ξάνθη, θα ήταν… παράλογο να υπολογίζεται και η ΑΕΚ διεκδικήτρια του τίτλου. 

Με το που παίρνει απολυτήριο ο προπονητής η ΑΕΚ μεταμορφώνεται. Νικάει στην Τουρκία και στην Τρίπολη. Άρα, επειδή είναι ΑΕΚ, όχι Ξάνθη και ΟΦΗ,… λογικό ακούγεται να θεωρηθεί υποψήφια πρωταθλήτρια. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τη μέτρια έως και προβληματική εικόνα του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού τις δυο πρώτες αγωνιστικές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι θα πει «δεν είναι ΟΦΗ και Ξάνθη» η ΑΕΚ; Θα πει ότι ναι μεν οι δύο επαρχιακές ΠΑΕ ξεκίνησαν με δύο εκτός έδρας νίκες, αλλά και όλα τα ματς να πάρουν μακριά από το γήπεδό τους, πρωτάθλημα δεν βλέπουν. Εδώ είναι Βαλκάνια, και τέτοιες… παράλογες εκπλήξεις απαγορεύονται. Διά νόμου.

Ο Παναθηναϊκός, ο νεανικός και φτηνός σε ρόστερ, πήγε περίφημα την περασμένη σεζόν. Και επειδή ενισχύθηκε, έστω ακόμα σε καθεστώς μνημονιακό, πόνταρε σε κάτι πιο υψηλό. Γιατί, όχι. Ίδιος προπονητής, η ομάδα βρήκε μια φόρμα και στην προετοιμασία ο πήχης ανέβηκε, μέχρι που κάποιοι ήλπιζαν, χωρίς να το δηλώνουν μήπως κάνει την έκπληξη. Να κτυπήσει πρωτάθλημα.

Τελικά. Όποιος κάνει… λογικές προβλέψεις για το σήμερα και το αύριο, με βάση αυτά που βλέπει σήμερα, το πιθανότερο είναι να γελοιοποιηθεί. Όχι απλώς να διαψευστεί. Μην ξεχνάμε ότι στο ποδόσφαιρο στήθηκε νόμιμα η βαριά βιομηχανία του στοιχήματος. Άλλα δείχνει το γήπεδο, άλλα βγαίνουν στη συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν τσουλάει σήμερα ο ΠΑΟΚ. Από αποτυχία σε αποτυχία το πάει. Αφήνω στην άκρη τους αποκλεισμούς από το Champions League και Europa League, στέκομαι στην απόδοσή του, τόσο στα ματς της Ευρώπης όσο και του πρωταθλήματος. Είναι αυτή ομάδα για πρωτάθλημα; Είναι, δεν είναι, ο ΠΑΟΚ θα παίξει και τούτη τη σεζόν τον ρόλο του, του μνηστήρα του τίτλου. 

Το ίδιο και ο Ολυμπιακός. Καμιά σχέση ο της Ελλάδος Ολυμπιακός με εκείνον (φώτο) της Ευρώπης. Κακή εμφάνιση, μόλις 1-0 και στα δύο ματς, όμως είναι Ολυμπιακός. Ο νεοφώτιστος και από το πουθενά Βόλος είναι ομάδα που χαίρεσαι να τη βλέπεις με το ποδόσφαιρό της. Μικρή ομαδούλα, όμως κάνει παιχνίδι με ρυθμό, με φάσεις, βγαίνει στο γήπεδο για να κερδίσει, όχι να μη χάσει. Ενώ ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ αρκούνται στην επισφαλή νίκη και γράφουν κανονικά την εξέδρα με το αντιτουριστικό τους ποδόσφαιρο.

…………………………

Για τον ΠΑΟΚ, το… ανοικτό αποδυτήριο, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης