Με τίποτα δεν έβαζε γκολ ο Ολυμπιακός στην τελευταία μισή ώρα της ρεβάνς με τον Άρη. Ρεσιτάλ αμυντικής προστασίας απέναντι και στην πιο οργανωμένη πολιορκία του εχθρού οι γηπεδούχοι. Γραμμή Μαζινό θύμιζαν και οχυρά Ρούπελ. Όχι ο Ολυμπιακός, και καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες θα είχαν το ίδιο πρόβλημα. Να διασπάσουν τους πύργους στο κάστρο του Άρεως.

Προκρίθηκε ο Ολυμπιακός γιατί είχε το απόλυτο όπλο, τον ΟΔΥΣΣΕΑ Μπουχαλάκη. Τον 28χρονο Κρητικό που δεν τον λένε Ανδρέα, αλλά το πραγματικό του όνομα είναι το ομηρικό Οδυσσέας, του μυθικού Έλληνα βασιλιά που έκανε το μεγάλο κόλπο στην Τροία. Τρούπωσε μέσα στα τείχη της πόλεως με τον Δούρειο Ίππο και ξεγέλασε τους Τρώες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν ξεπετάχθηκε μόνο από το πουθενά στο 87 ο πανέξυπνος ΟΔΥΣΣΕΑΣ Μπουχαλάκης, αλλά ερχόμενος πίσω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αφού έκλεψε κανονικά την μπάλα, μετά την ανοησία του Κουέστα, σκόραρε από απόσταση και πλάγια θέση. Η γκάφα του Κουέστα ήταν να πετάξει την μπάλα μπροστά του δυο-τρία μέτρα για να… κερδίσει χρόνο, να καθυστερήσει να τη διώξει μακριά. Τελικά κέρδισε το βραβείο ηλιθιότητας του αιώνα.

Ο Άρης, λοιπόν, είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και δεν άλλαζε η μοίρα του παιχνιδιού ούτε με τις πέντε αλλαγές του Μαρτίνς, τρεις το 65 και δύο ακόμα στο 76. Τη νίκη 1-0 μετά το γκολ-πέναλτι στο 54 κρατούσε άνετα ο Άρης, ενώ ο Ολυμπιακός κοπανούσε σέντρες και σέντρες. Ο Άρης είχε κλείσει κάθε τρύπα και δεν καταλάβαινε την αεροπορία του πρωταθλητή.

Τελικά, δούλεψε ο «από μηχανής θεός» την τελευταία στιγμή στην αρειανή τραγωδία που θα παιχθεί στην Επίδαυρο το προσεχές καλοκαίρι, διότι θα την προτείνει ο αντικαταστάτης του φυλακισμένου Δημήτρη Λιγνάδη, του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του κρατικού θεάτρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

………………………………………………………….

Ο Μιχάλης Τροχανάς της ΑΕΚ φάρδυνε την… τρύπα στην οδοντόπαστα, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης