Την πέμπτη αγωνιστική πέρυσι ο ΠΑΟΚ κερδίζει 1-0 στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό. Ποιος ήταν σίγουρος τόσο ενωρίς ότι θα πάρει τελικά το πρωτάθλημα; Δεν υπάρχουν, λοιπόν, προγνωστικά και είναι ηλιθιότητα να βγαίνουν συμπεράσματα… ασφαλή από την 4η αγωνιστική. Να ληφθούν ως… δεδομένα η ανάκαμψη(;) της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, η μετριότητα του Ολυμπιακού στο ”ντέρμπυ” της περασμένης Κυριακής (φώτο), η ”αδυναμία”(;) του ΠΑΟΚ να διατηρήσει το αήττητο στην Τούμπα.

Κατ’ αρχήν ο πρωταθλητής δεν θα αναδειχθεί μετά τους δυο γύρους, τις 26 αγωνιστικές, αλλά αν κερδίσει την παρτίδα στα play-off. Πέρα απ’ αυτό. Σήμερα, οι όποιες προβλέψεις έχουν την ίδια αξία με εκείνες… πριν ακόμα αρχίσει το πρωτάθλημα. Πρώτον, να υποστηρίξει κανείς πως είναι ψιλοαπίθανο να τελειώσει αήττητος τη σαιζόν ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, όπως την περασμένη περίοδο. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι το πρώτο φαβορί, σύμφωνα και με τους μπουκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχηματικά προγνωστικά αλλάζουν στην πορεία. Όχι και από την 4η κιόλας αγωνιστική. Και αλλάζουν με την προϋπόθεση ότι στη συνέχεια θα δείξουν ένα διαφορετικό πρόσωπο τα φαβορί ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και το αουτσάιντερ ΑΕΚ. 

Ένα άλλο λογικό στοιχείο, που στέκει σε πρόβλεψη, είναι η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο champions league. Ένα στοιχείο, πιο σωστά μια πραγματικότητα που δεν αγνοείται, και επιβεβαιώθηκε κραυγαλέα προχθές στο ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του Ολυμπιακού συνειδητά ή ασυνείδητα θα σνομπάρουν το ματς του πρωταθλήματος που δεν είναι κρίσιμα. Κι αυτή η ”αντιεπαγγελματική” συμπεριφορά τους είναι… δικαιολογημένη. Γιατί, σκέπτονται, να κοπιάσουν περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται για να νικήσουν έναν κατώτερο αντίπαλο. Για να πάρουν ένα σίγουρο παιχνίδι, όπως π.χ. τον προβληματικό αγωνιστικά Παναθηναϊκό.

Το ίδιο ισχύει αν ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει κι αυτός να μπει στους ομίλους του champions league. Άλλο είναι το ανησυχητικό στον πρωταθλητή, ο οποίος πήρε τον τίτλο με την καλύτερη άμυνα, δέχθηκε μόνο 14 γκολ, σε 30 ματς. Ήδη σε 4 αγώνες έφαγε 6 τέρματα, μάλιστα τα τέσσερα στην Τούμπα. Και οι τέσσερις αντίπαλοι του σκόραραν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν αφορά την αμυντική του τετράδα. Αφορά όλη την ενδεκάδα, γιατί και οι 11 έχουν ευθύνη στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Αν δεν βελτιώσει το πρόβλημα, δηλαδή να μην επιβαρύνεται η αμυντική γραμμή λόγω της έλλειψης παραγωγής και ανάπτυξης παιχνιδιού από τους μέσους, τότε θα είναι… επιτρεπτές οι προβλέψεις.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τα ερωτήματα για τους ξένους διαιτητές και τα δυο πέναλτυ στο Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 1-1, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης