Άνθρωπος του Θεού, λέει, κοτζάμ Πάπας της Ρώμης, και στα ίσα αγνοεί τον Ύψιστο. Τον παντοδύναμο. Τον γράφει κανονικά. Υπόλογος ο Φραγκίσκος. Αν είναι δυνατόν! Παρακάλεσε τον Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ντροπή του. Του Πάπα ντροπή του.

Γιατί περιμένει από τον Πούτιν να τα μαζέψει και να φύγει από την Ουκρανία. Αν ήταν κανονικός Πάπας της Ρώμης, όχι μαϊμού, να ζητήσει από τον Θεό να κάνει τη δουλειά. Είναι σίγουρο ότι ο Πούτιν θα πειθαρχήσει χωρίς δεύτερη κουβέντα στη θεία βούληση. Μη λησμονούμε ότι το αφεντικό της Ρωσίας είναι άνθρωπος της χριστιανικής πίστης. Πολύ συχνά πάει σε εκκλησίες και μοναστήρια και προσεύχεται, σταυροκοπιέται και προσκυνά εικόνες και ιεράρχες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί, όμως, δεν έχει το θάρρος ο Πάπας της Ρώμης να απευθυνθεί στον μεγαλοδύναμο; Επειδή ξέρει ο Φραγκίσκος ότι ο παππούς τον έχει ξεγράψει. Επειδή υποψιάζεται πως ο Θεός είναι με τον Πούτιν. Αν ήταν σίγουρος για την πίστη του, δηλαδή ότι ο Θεός είναι με την ειρήνη κι όχι με τον πόλεμο, ο Φραγκίσκος θα έκανε το άλλο. Ποιο;

Ρωτάς ποιο. Θα αφόριζε τον πατριάρχη Κύριλλο πασών των Ρωσιών, που έχει ευλογήσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και δεν χάνει ευκαιρία να κάνει δεήσεις για πάρτη του Πούτιν.

Αλήθεια, με τον Πάπα είναι ο Θεός ή με τον πατριάρχη; Τώρα κοιμάμαι…, άμα ξυπνήσω θα σας πω το μυστικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

……………………………………….

Ούτε το ένα τα εκατό στην κλάση του Ζάχου Χατζηφωτίου, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης