Με ΠΑΟΚ τι να την κάνει ο Άγιαξ την... πρόκριση!

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019, 12:32
Με ΠΑΟΚ τι να την κάνει ο Άγιαξ την... πρόκριση!

Πρωτάθλημα πήρε ο ΠΑΟΚ και ενισχύθηκε στις μεταγραφές. Άδειασε από παίκτες που δεν χρειαζόταν και απέκτησε άλλους που τους θεώρησε απαραίτητους. Η μεγάλη έκπληξη θα ήταν να παραχωρούσε ο πρωταθλητής παίκτη βασικό της περασμένης σαιζόν και στον οποίον συνέχιζε να ποντάρει. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι... Άγιαξ που πρώτα απ' όλα και πάνω απ' όλα βάζει το οικονομικό κέρδος. Πρώτα αυτό και μετά η ενίσχυση της ομάδας. Και μετά ακόμα και η... πρόκριση στην Ευρώπη!

Τι να την κάνει την πρόκριση σε βάρος του ΠΑΟΚ ο Άγιαξ αν δεν του γεμίσει το σακούλι με εκατομμύρια; Λέμε τα πράγματα όπως έχουν και δεν αμολάμε... σχήματα λόγου και αερολογίες για να εντυπωσιάσουμε. Ένα αστείο μικροπακετάκι περιμένει τον Άγιαξ αν προκριθεί με το αποψινό ματς ρεβάνς κόντρα στον ΠΑΟΚ. Επίσης, τι να του κάνουν του Άγιαξ τα 25 και τα 30 εκ. αν μπει στους ομίλους του champions league, όταν έγραψε λογαριασμό 170 εκ. από τις πολύ πρόσφατες πωλήσεις ποδοσφαιριστών του. 

Πριν έρθει στη Θεσσαλονίκη, την περασμένη  εβδομάδα ο Άγιαξ (φώτο) πούλησε κι άλλον παίκτη της εκπληκτικής του ενδεκάδας την περασμένη σαιζόν. Να ξαναπαίξει στους ομίλους, εντάξει, αλλά να μην έχει να πουλήσει είναι η αποτυχία για τον Άγιαξ. Και θα ρωτήσει ο αφελής: Γιατί δίνει παίκτες σε Ρεάλ και Μπαρτσελώνα, δηλαδή σε κλαμπ με υψηλώτερους αγωνιστικούς στόχους ο Άγιαξ; Παίκτες, δηλαδή, που για να είναι απαραίτητοι σε ομάδες με στόχο το champions league, άρα έχουν θέση με κλειστά τα μάτια στην ολλανδική ομάδα. 

Επειδή το μαγαζί Άγιαξ δεν έχει στόχο την αγωνιστική διάκριση, αλλά να πουλάει τους παίκτες που με τη φανέλα του δείχνουν τα προσόντα τους. Όχι, βέβαια, πως δεν ενδιαφέρεται να διακριθεί στην Ευρώπη, αλλά και το να σηκώσει την κούπα είναι δώρον άδωρον αν δεν κονομήσει. Και η κονόμα έρχεται με την παραχώρηση παικτών.

Περισσότερο οργανωμένα δουλεύουν οι ακαδημίες του Άγιαξ, παρά η επαγγελματική της ομάδα. Τα τμήματα υποδομών είναι στελεχωμένα με ειδικούς κατά ηλικία προπονητές και γυμναστές και λειτουργούν κανονικό εργοστάσιο παραγωγής, πιο σωστά ανάδειξης ταλέντων τα οποία επιλέγονται όχι μόνο από την Ολλανδία και τις πρώην αποικίες της. Το δίχτυο σκάουτ αγκαλιάζει τέσσερις ηπείρους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διάβασε στο apodytiriakias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019, 12:35