Πολύ μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη και πολύ μεγάλη αποτυχία του Άρεως. Αυτό έγινε σε παιχνίδι φτωχό από φάσεις και ποδοσφαιρική δράση. Ποιος, όμως, ασχολείται με την ποιότητα και το θέαμα ενός αγώνος που αποκατέστησε… ιστορικά δεδομένα; Ο δεύτερος της βαθμολογίας και γηπεδούχος Άρης «έδωσε» κανονικά τη νίκη στην ΑΕΚ και απέδειξε πανηγυρικά πως δεν έφτασε ποτέ στο σημείο να διατηρήσει τα… κεκτημένα. Απώλεσε ουσιαστικά τη δεύτερη θέση και την εμπιστοσύνη ότι πράγματι είναι ικανός να διατηρηθεί στην κορυφή.

Η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε. Και χωρίς να είναι καλή, πέτυχε να παρουσιαστεί καλύτερη από τον αντίπαλο, τον οποίο περιόρισε αποφασιστικά. Ο Άρης δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από το να χάσει στην έδρα του, όπου πέρασε μονάχα ο Ολυμπιακός. Το πλέον αξιοσημείωτο: Ο Άρης δέχθηκε το γκολ από στημένη φάση και… δεν αντέδρασε. Τίποτα. Νεκρός. Ακίνδυνος εντελώς. Τις ευκαιρίες τις σχεδίασε… στον πίνακα ο προπονητής του πριν το ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με Χιμένεθ βελτιώθηκε αμυντικά η ΑΕΚ κι αυτό στάθηκε αρκετό να της δώσει το τρίποντο. Το πιο σπουδαίο της σεζόν. 

Πολλά αλλάζουν στην ΑΕΚ στη συνέχεια μετά το χθεσινό διπλό. Η αναρρίχηση στη βαθμολογία φτιάχνει την ψυχολογία και απαιτεί αυτοσυγκέντρωση για να μην υπάρξουν αδικαιολόγητες απώλειες βαθμών. Δεύτερη είναι η ΑΕΚ, αλλά ξεκάθαρα δεν κυνηγάει πρωτάθλημα. Άρα το ζητούμενο είναι μόνο να βγάζει στο γήπεδο τις δυνατότητές της.  

Φύσηξε ο αέρας και πήρε μαζί του τον Άρη. Ο αέρας τον σήκωσε υψηλά και τον έστειλε μέχρι τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Τον εμφάνισε ομάδα υψηλών απαιτήσεων. Να ανταγωνιστεί αν όχι καλύτερους αντιπάλους, όμως σίγουρα πιο βαριές φανέλες. Τα πράγματα δεν πήγαν καλά στον Άρη στο χθεσινό παιχνίδι με την προβληματική ΑΕΚ. Συνελήφθη να είναι ακόμα πιο προβληματικός από τον αντίπαλο και δικαιολογημένα να υποστεί ήττα στην έδρα του. Και το τελευταίο που αξίζει να πει κανείς είναι πως πρόκειται για αποτέλεσμα τυχαίο και συμπτωματικό το 0-1 της ΑΕΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν κρίσιμο το ματς για τον Άρη. Έκρινε την πορεία του στο πρωτάθλημα. Δικαίωνε τις μέχρι σήμερα αγωνιστικές του επιτυχίες. Αν κέρδιζε, βέβαια. Πώς, όμως, να κερδίσει όταν ήταν ολοφάνερο ανίκανος να διατηρηθεί τόσο υψηλά στη βαθμολογία όπου σκαρφάλωσε διότι τον είχαν… παρασύρει οι ευνοϊκοί άνεμοι.

Το ΄χουμε ξαναδεί το έργο στο παρελθόν. Ο Ηρακλής, ο Πανιώνιος, ο Εθνικός κάποια στιγμή να ξεπετάγονται μπροστά, αλλά στη συνέχεια να δείχνουν ζαλισμένοι στο ρετιρέ της βαθμολογίας και σύντομα να… επανέρχονται στα γνωστά λημέρια με γκέλες περίεργες και… απρόβλεπτες κόντρα σε υποδεέστερους αντιπάλους..

Ο Άρης δεν είναι ομάδα για πρωταθλητισμό. Δεν έφτασε στο σημείο να πείσει ότι διεκδικεί κορυφή. Οι αρειανοί οπαδοί ενθουσιάστηκαν και άρχισαν να ελπίζουν και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Άρης, όμως, είναι Άρης, έχει χιλιόμετρα ακόμη για να φτάσει να γίνει Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός ή ΑΕΚ, ακόμα και στο επίπεδο που ανέβηκε πλέον ο ΠΑΟΚ.

Αλήθεια, μετά τη νίκη της ΑΕΚ, μετά την ήττα από την ΑΕΚ, το ερώτημα είναι αν ο Άρης θα καταφέρει να μην τον καβαλήσει στη βαθμολογία και ο ΠΑΟΚ. Υπ’ όψιν ότι μέχρι το τέλος της σεζόν ο Άρης θα παίξει τρεις φορές με τον Ολυμπιακό, με τον ΠΑΟΚ, με την ΑΕΚ. Μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και τα play-off…

………………………………………….

Η ρακετιά του ”Άντε γαμ… ” από τον Στέφανο Τσιτσιπά, διάβασε  apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης