Να παραδώσεις τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον ερασιτέχνη. Αυτή την απαίτηση εξεδήλωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί και η ιστορία όσο και να φέρνει σε ανέκδοτο είναι πραγματική. Την απαίτηση τους από τον Αλαφούζο με την υπογραφή της Θύρας 13 τη δημοσιοποίησαν με τον εξής … αστερίσκο: Πρώτα να ξεχρεώσει όλες τις οφειλές της ανώνυμης εταιρείας ο καναλάρχης και μετά να ξεκουμπηστεί από τον Παναθηναϊκό. 

Πορεύεται στο πρωτάθλημα η ομάδα με τις αγωνιστικές της αδυναμίες, με τις γκέλες της, έχει και τις γραφικότητες της εξέδρας- της… οργανωμένης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μελαγχολικό και το άλλο. Τα ΜΜΕ διαχειρίστηκαν το τελεσίγραφο των οργανωμένων με τρόπο τέτοιο που τα χαρακτηρίζει. Ανεύθυνα. Ασχολίαστα. Που σημαίνει ότι όποιος γουστάρει αμολάει στον αέρα το πιο απίθανο και τρελό και επιτόπου βρίσκει επικοινωνιακή αβάντα και προπαγάνδα. Τα ΜΜΕ, όπως οι πόρνες από καταβολής, για να ανταποκρίνονται στο κοινωνικό τους έργο, είναι υποχρεωμένες να ξαπλώνουν με τον κάθε πελάτη.

Ο οπαδός, οργανωμένος ή ανοργάνωτος, αγαπάει την ομάδα. Γιατί; Όχι, βέβαια, για να διασύρει τον οπαδικό του εαυτό με ύμνους ή κατάρες στον όποιον μεγαλομέτοχο. Αυτή είναι η σκοπιμότητα του οπαδού; Αυτή η δικαίωση του; Δεν αυτοβαπτίστηκε, δεν παραμένει οπαδός, για να ψάχνει την ευκαιρία να σπατουλάρει ή να σκυλοβρίζει το αφεντικό της εταιρείας. Δεν κολλάνε, η συναισθηματική και σίγουρα ρομαντική σχέση του οπαδού με την ομάδα από τη μια και από την άλλη η απόλυτα ψυχρή και επιχειρηματική παρουσία του κατέχοντος το πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ.

Πελάτης της αγαπημένης του ομάδας είναι ο οπαδός, του αρέσει αυτό ή όχι. Και διαθέτει το υπερόπλο ως πελάτης, αν δεν κάνει κέφι τον μεγαλομέτοχο. Με την απουσία του από το γήπεδο, ο οπαδός δείχνει στον επιχειρηματία την πόρτα εξόδου. Το ότι σήμερα τα ματς γίνονται σε γυμνές κερκίδες, δεν χάνει σκάγια το όπλο του οπαδού. Με τη στάση του δεν τροφοδοτεί ούτε ευρώ το ταμείο της ΠΑΕ. Η οποία ΠΑΕ είναι μαγαζί του μεγαλομετόχου, αυτός το κουμαντάρει οικονομικά. Ο οπαδός δεν έχει την παραμικρή σχέση και ευθύνη στη διοίκηση της ΠΑΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καψουρεύτηκε την γκόμενα και αν θαρρεί πως δεν ικανοποιεί τα κέφια του, ο ερωτιάρης τη βρίσκει διασύροντας την στη γειτονιά… Δεν γυρίζει την πλάτη του στο κορίτσι, όχι αυτό! Γιατί δεν τον ενδιαφέρει η σχέση, ερωτική, σεξουαλική, αυτό που δίνει νόημα στη ζωή του χάλια είναι να βγάζει το παράπονο του, την κλάψα του, τη διαμαρτυρία του.

Μη δουλευόμαστε. Στην πραγματικότητα ο ερασιτέχνης σε κάθε ομάδα είναι ανύπαρκτο μέγεθος. Μόνο στα χαρτιά υπάρχει. Αδύναμος ο ερασιτέχνης εντελώς να αναλάβει και πυροσβεστικά, για ένα άλφα διάστημα, το βάρος της ΠΑΕ. Τι συμβαίνει, όμως; Οι οργανωμένοι, δηλαδή οι οπλαρχηγοί τους, δεν θέλουν να χάσουν το μεροκάματο. Το τακτικό τους. Γι’ αυτό υποστηρίζουν τον μεγαλομέτοχο. Γι’ αυτό τον ξεφωνίζουν.

Και γιατί οι μεγαλομέτοχοι παραδίνονται στον επαγγελματικό λαμογισμό των ομαδαρχών των οργανωμένων; Οι μεγαλομέτοχοι στην Ελλάδα είναι ξένοι στο ποδόσφαιρο, παίρνουν μια ΠΑΕ ως διαπλεκομένοι επιχειρηματίες, κι έτσι έχουν ανάγκη τη ”λαϊκή αποδοχή” την οποία με ανομολόγητο αλισβερίσι αναλαμβάνουν να εξασφαλίζουν οι αρχιχουλιγκάνοι κάθε ομάδας.  

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο apodytiriakias.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης