Ο Κώστας Φορτούνης ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό με περισσότερα χρήματα από κάθε άλλον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ο Ευθύμης Κουλούρης παραχωρήθηκε σε ομάδα της Γαλλίας και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε παντελόνι 3,5 εκ. Μεταγραφές δεν είναι μόνο τι ψωνίζουν οι ποδοσφαιρικές επιχειρήσεις, αλλά και τι πουλάνε από την πραμάτεια τους. Και η δουλειά στο πάρε- δώσε δεν τελειώνει ποτέ. Ούτε στιγμή.

Ο Φορτούνης (φωτο), για παράδειγμα. Γιατί συμφώνησε μαζί του το μαγαζί Ολυμπιακός και τελικά δέχθηκε να ικανοποιήσει και κάτι ψιλές απαιτήσεις του παίκτη, πέραν της πρότασης της ΠΑΕ; Τα πάντα όλα μπαίνουν στο ζύγι. Μέχρι πόντο. Τι αποφασίζει τελικά η εταιρεία, ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακός σε κάθε περίπτωση. Να τον παραχωρήσει τον παικταρά αν έχει ακόμα συμβόλαιο μαζί του. Να μην του ανανεώσει το συμβόλαιο, αν έληξε. Να τον κρατήσει με νέο συμβόλαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΑΟΚ τον περασμένο Ιανουάριο έδωσε σε αραβική ομάδα έναντι 10 ολοστρόγγυλων εκατομμυρίων πετροευρώ τον Σέρβο 29χρονο γκολτζή του Αλέκο Πρίγιοβιτς, τον οποίον είχε αποκτήσει πριν ενάμισυ χρόνο με λιγώτερο από 2 εκ. από την Λέγκια Πολωνίας. Και χοντροκονόμησε η ΠΑΕ του Ιβάν και δεν έχασε αγωνιστικά. Ουδείς είπε ότι από τον πρωταθλητή … έλειψε ο κοτσιδάτος Πρίγιοβιτς.

Θα επαναλάβει τη μεταγραφική επιτυχία ο ΠΑΟΚ και στην περίπτωση του Κουλούρη; Κανείς δεν βάζει το χέρι στη φωτιά, παρά το δυνατό νούμερο των 3,5 εκ. της γαλλικής Τουλούζ. Οι μετοχές του παίκτη, που προέρχεται από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, ανέβηκαν με τη φανέλα του Ατρομήτου. Άρα, σωστή η κίνηση του ΠΑΟΚ να τον δώσει δανεικό στο Περιστέρι, όχι σ’ άλλη ομάδα. Με την παραχώρηση στην Τουλούζ, μήπως χάσει ο ΠΑΟΚ. Όλα μέσα είναι.

Η Τουλούζ να βγει κερδισμένη. Να της παίξει, να την βοηθήσει ο 23χρονος Κουλούρης για 1-2 χρόνια και μετά να τον μεταπωλήσει με διπλάσια λεφτά. Όπως ο Φορτούνης, το πρώτο σήμερα όνομα του Ολυμπιακού, ναι μεν ανανέωσε για ακόμα τέσσερα χρόνια, αλλά σ’ ένα χρόνο να πουληθεί. Όλα μέσα είναι. Υπ’ όψιν, ο 28χρονος Φορτούνης ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και όπως δεκάδες σαν κι αυτόν σκορπίστηκαν στους τέσσερις ανέμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φορτούνης στα 17 του βρέθηκε να παίζει στην Δ’ εθνική με τα Τρίκαλα και τελικά ο Ολυμπιακός τον αγόρασε το 2014 από την γερμανική Καϊζερσλάουτερν. Και γιατί να πωληθεί αύριο ο Φορτούνης που με το νέο του συμβόλαιο κοστίζει πλέον 2.750.000 ευρώ το χρόνο; Ο παίκτης θα βάζει στον τραπεζικό λογαριασμό του κάθε χρόνο 1,5 εκ., αλλά είναι και η εφορία που βαρύνει την ΠΑΕ. Θα πουληθεί ο Φορτούνης αν υπάρξει πρόταση από το εξωτερικό. Και πάλι θα πέσει ζύγι. Τον δίνουμε ή όχι. Τι μας συμφέρει.

Είναι και η πλευρά του ίδιου του Φορτούνη, του κάθε επαγγελματία. Με συμφέρει να συμφωνήσω στην παραχώρηση μου ή να ”κάτσω” στο συμβόλαιο που έχω. Πάντως, το τελευταίο κριτήριο, τόσο για την κάθε ΠΑΕ όσο και τον κάθε ποδοσφαιριστή είναι το… οπαδικό, το συναισθηματικό. Αυτές τις ανοησίες τις γράφουν τα πρωτοσέλιδα. Ο έτσι ήρθε μόνο για την ομαδάρα μας ή επέστρεψε στο σπίτι του, κάτι τέτοια πολυμεταχειρισμένα χαζά.

Γιατί ο πρόεδρος θέλει το χειροκρότημα του κανίβαλου οπαδού, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης