Ο κόσμος θέλει το ποδόσφαιρο, είπε ο μπροστινός της UEFA, της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Καμιά αντίρρηση. Μόνο το ποδόσφαιρο; Και τις εκκλησίες θέλει ο κόσμος. Και τις συναυλίες ροκ. Και τα καζίνο. Και τα λούνα παρκ. Και τα σινεμά. Πάνω απ’ όλα, όμως, προέχει η δημόσια υγεία, η υγεία του κοινωνικού συνόλου. Τι είναι αυτά τα περίεργα και ύποπτα που σπικάρει ο Σλοβένος αχυράνθρωπος και απειλεί με αποκλεισμούς ομάδων στην Ευρώπη, αν διακοπούν τα εθνικά πρωταθλήματα.

Δεκτό ότι το ποδόσφαιρο στη γη λειτουργεί -με μη διαπραγματεύσιμους κανόνες- ανεξάρτητα από κράτη και πολιτικά καθεστώτα. Το περίφημο αυτοδιοίκητο, όμως, έχει και κάποια όρια. Δεν θα μας πει ο Τζέφεριν, για παράδειγμα, ότι το ιερατείο που κυβερνάει το ποδόσφαιρο δεν υπολογίζει και τις εντατικές στα νοσοκομεία. Να αδιαφορεί αν, όπως έχει διαπιστωθεί, μολύνθηκαν χιλιάδες σε γήπεδα και αν από τα νοσοκομεία βγαίνουν πτώματα λόγω κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουν οι επιστήμονες αν θα χρειαστεί να ληφθούν κι άλλα περιοριστικά μέτρα και στην Ελλάδα η διοργανώτρια του πρωταθλήματος… προβληματίζεται και ψάχνει ημερομηνίες για να διεξαχθούν κανονικά τα… προγραμματισμένα παιχνίδια. Από τον φόβο του ‘«εντεταλμένου’» των χορηγών προέδρου της UEFA. ‘«Τα λεφτά είναι πολλά, Άρη…» είπε ο μαχαιροβγάλτης. Δεν είναι όλα λεφτά, όμως.

Ποιος νοήμων ασχολείται με το ποδόσφαιρο και αγνοεί τους κινδύνους της δημόσιας υγείας; Όλα είναι στον αέρα, πολύ περισσότερο η βιομηχανία της μπάλας. Το ξέρουν. Καλύτερα από τον κόσμο. Οι δηλώσεις, όμως, και η κινητικότητα… ενόψει της επανέναρξης οφείλονται στην πίεση που δέχονται από τις πολυεθνικές και τα τηλεοπτικά δίχτυα. Προσπαθούν να δίνουν την εικόνα μιας σύντομης παύσης στην ποδοσφαιρική δράση, για να μη χάνει την επαφή με το προϊόν ο καταναλωτής. Ο ποδοσφαιρόφιλος, ο φίλαθλος, ο οπαδός. Να ανανεώσει τη συνδρομή του με το κανάλι, το διαρκείας του με την ΠΑΕ κ.λπ.

Στη φώτο, από το τελευταίο ματς πρωταθλήματος του Ολυμπιακού, το 3-0 στο Καραϊσκάκη με τον Παναιτωλικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διάβασε στο apodytiriakias.gr την απίθανη προφητεία του Ροκφέλερ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης