Αυτά δεν γίνονται ούτε στο σινεμά. Επαγγελματίας προπονητής να αφήσει στα κρύα του λουτρού την ομάδα με την οποία μέχρι και πριν από λίγες ώρες την πουλήσει, ήταν δεμένος συναισθηματικά και οικογενειακά και ιδεολογικά. Έτσι, τουλάχιστον, ο ίδιος δήλωνε. 

Δεν γίνονται στο σινεμά αυτά, όμως γίνονται στα μικρά μαγαζιά, μάλλον στα κλαμπ που λειτουργούν καφενειακά. Δήθεν παρεΐστικα, φιλικά και όλοι μαζί ενάντια στον εχθρό, να τον καταγγείλουμε, να τον εμποδίσουμε εμείς οι καλοί, οι ρομαντικοί, οι αδιάφθοροι, κι άλλα τέτοια περίεργα που δεν έχουν θέση στις μπίζνες, στις εταιρείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μέγεθος της ζημιάς του ΠΑΟΚ είναι απρόβλεπτο, με τη φυγή του προπονητή Λουτσέσκου. Μοιάζει να έχει ξαναγίνει παρόμοιο περιστατικό μόνο σε ομάδα γειτονιάς. Ο προπονητής να έχει τον πρώτο λόγο στις αγορές παικτών του ΠΑΟΚ, στις πωλήσεις, στις αποδεσμεύσεις, στους δανεισμούς. Όλα έγιναν με τις δικές του εισηγήσεις. Και μια μέρα πριν ξεκινήσει η προετοιμασία να την κοπανάει «νόμιμα». Με ψυχρό σταρχιδισμό. Και ο ΠΑΟΚ να μένει χωρίς προπονητή και χωρίς έναν (!!!) άνθρωπο από την ομάδα συνεργατών του Λουτσέσκου.

Ούτε στο σινεμά. Κοτζάμ ΠΑΟΚ να τρέχει και να μη φτάνει να βρει… προπονητή σε μια μέρα, οπωσδήποτε σε δύο μέρες, όπως τελικά έκανε. Βρήκε, όμως, αυτόν που ήθελε σε 44 ώρες; Θέμα ζαριάς. Ποιο να είναι το ποσοστό να πέσει στον κατάλληλο, στον προπονητή στα μέτρα του σε μια-δυο μέρες; Υποχρεώθηκε να χρυσοπληρώσει έναν Πορτογάλο, τον οποίον εξασφάλισε αφού αυτός έλυσε άρον άρον το συμβόλαιό του με τη σύμφωνη γνώμη της ομάδας του. 

Είναι η τιμωρία του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος από το 2012 οπότε εμφανίστηκε στον ΠΑΟΚ διέπραξε επιπόλαιες επιλογές προπονητών. Κάθε χρόνο. Μέχρι να κάτσει η μπίλια στον Ρουμάνο δεν υπήρξε πρωτάθλημα που να το τελείωσε ο ΠΑΟΚ με τον ίδιον προπονητή. Το 2017, μάλιστα, ο Ιβάν έσπασε το κοντέρ, απόλυσε τον προπονητή με την έναρξη του πρωταθλήματος. Έτσι προέκυψε ο Λουτσέσκου, ο οποίος στα μέσα της σεζόν ήταν κι αυτός για σουτάρισμα, αλλά τη γλύτωσε, διότι δεν βρισκόταν αντικαταστάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λέμε για απρόβλεπτες συνέπειες στον ΠΑΟΚ, μετά την εντελώς απρόσμενη εξέλιξη, αυτή της μειωτικής για τον πρωταθλητή «προδοσίας» Λουτσέσκου. Επί της ουσίας το ζήτημα είναι επικοινωνιακό. Οι εντυπώσεις δεν αγνοούνται και έχουν κόστος για τη δημόσια εικόνα του ΠΑΟΚ. Ότι πάσχει οργανωτικά, εσωτερικά και δεν είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά η ομάδα που ξανάγινε πρωταθλήτρια έπειτα από 34 χρόνια. 

…………………..

Για δύο, τελικά, λόγους «το ‘σκασε» από τον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου, διάβασε στο apodytiriakias.gr

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης