Τελικά, ο ΠΑΟΚ ήταν μια φούσκα; Μια ομάδα που ευνοήθηκε από την αδυναμία των τριών μεγάλων του κέντρου και φούσκωσε, όμως χωρίς να αξίζει το νταμπλ.

Ακόμα και τέτοια ανάλυση συζητείται, όχι σε κουβέντες καφενείου, αλλά από ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Ότι ο ΠΑΟΚ βρήκε μπόσικη μια τρύπα, ένα κενό εξουσίας στο πρωτάθλημα, και το εκμεταλλεύθηκε. Χωρίς ποτέ να φροντίσει να αλλάξει νοοτροπία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να μετατραπεί σε ποδοσφαιρικό οργανισμό. Να χτίσει θεμέλια ποδοσφαιρικής δύναμης ώστε να παραμένει χοντρά στο παιχνίδι και με κόντρα τον άνεμο. Να μην αποπροσανατολίζεται κι αν τον χτυπήσουν θύελλες.

Τι θα πει αλλαγή νοοτροπίας, ειδικά για την ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης; Ασχολούμαι περισσότερο με τον εαυτό μου κι αν είναι δυνατόν καθόλου με τους αντιπάλους. Αυτό θα πει αλλαγή νοοτροπίας, ίσως και δέρματος για τον ΠΑΟΚ.

Να κυκλοφορεί ως ΠΑΟΚ, όχι επηρεασμένος από την πουτάνα την Αθήνα. Την ποδοσφαιρική μαφία του κέντρου. Την τριπλέτα της διαφθοράς και του κατεστημένου Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός- ΑΕΚ. Όχι να τερματίζει τη σεζόν κάθε χρόνο ο ΠΑΟΚ με ψηλά το κεφάλι αρκεί να κερδίσει τον επάρατο Ολυμπιακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σοκ πραγματικό ήταν το πώς παρουσιάστηκε προχθές ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της Τούμπας με την ΑΕΚ. Ένα αλλόκοτο πράγμα. Ένα τίποτα. Ένα ανοργάνωτο, ασυντόνιστο και χωρίς αγωνιστική σκοπιμότητα πράμα. Μια μικτή από μπιραρίες.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται 3-4 πρωταθλήματα σερί, ή 4-5 πρωταθλήματα σε μια δεκαετία για να σταθεί ισοϋψής με τους τρεις του κέντρου. Ένας τέτοιος στόχος δεν πλησιάζεται αν δεν αντιληφθεί το αφεντικό στον ΠΑΟΚ (φώτο) ποια είναι η δομή της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής πραγματικότητας.

Για να έχει τύχη η ομάδα, είναι ανάγκη να ξεφύγει από το μοντέλο της προκάτ δικαιολογίας και της καταγγελίας. Πρώτα ο ΠΑΟΚ να λειτουργεί ως εταιρεία, με τους κανόνες της εμπορικής επιχείρησης, και μετά ως κόμμα διαμαρτυρίας.

………………………………….

Ο βρώμικος κόσμος της ”καλής κοινωνίας”, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης