Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ κέρδισαν τη μάχη της εξέδρας στο γήπεδο της Μπάγερν. Αυτές τις παπαριές διαβάζεις και σαλτάρεις. Δεν κατάλαβα. Πώς δεν κατάλαβες; Εκτός από τους ποδοσφαιριστές και οι οπαδοί έδωσαν τον δικό τους αγώνα. Στο φινάλε, για να ξέρουμε τι λέμε, στο Champions League δεν προκρίθηκε μονάχα η ομάδα, αλλά και ο κόσμος της που τον εκπροσωπεί, περισσότερο η παντοτινή εξέδρα, όχι τόσο οι περαστικοί ποδοσφαιριστές.

Έχω αγωνία! Τι θα κάνουν απόψε στη Βουδαπέστη οι παοκτζήδες. Αν θα κερδίσουν τη μάχη με τους οπαδούς της Βιντεότον. Φοβάμαι πως το ματς θα είναι ισόπαλο, γιατί οι Ούγγροι στα μπετά της κερκίδας είναι σκληροί φωνακλάδες, μετράνε από λαρύγγι και διαθέτουν ταλαντούχους στιχουργούς πολεμικών ασμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να μιλήσουμε σοβαρά. Αρρωστημένα πράγματα αυτά. Το ποδόσφαιρο είναι για να το απολαμβάνει ο θεατής, οπαδός ή όχι. Δεν παίζει μπάλα ο θεατής. Δεν παλεύει για να γίνει αυτός ο πρωταγωνιστής. Δεν έχει δικό του ρόλο στο παιχνίδι. Πώς αλλιώς να το πεις, θεατής είναι.

Όχι, κύριοι. Και μη στραβομουτσουνιάζουν ορισμένοι. Ο οπαδός είναι εκτός παιχνιδιού. Είναι νοσηρό και επικίνδυνο να τον βάζουν στο παιχνίδι για να του αφαιρέσουν τη δύναμή του. Ο οπαδός που νιώθει και θεατής, χωρίς να χάσει την αγάπη του για την ομάδα, θα σταματήσει να την πληρώνει, να πηγαίνει στο γήπεδο, όταν αυτή δεν τον ικανοποιεί. Κι αυτή είναι η υγιής αντίδραση.

Είμαι οπαδός, όχι κορόιδο. Και, κυρίως, είμαι οπαδός, αλλά δεν έχω καμιά αγωνία να… παρεμβαίνω σε θέματα ιδιοκτησιακά, διοικητικά, προπονητικά, μεταγραφικά. Με καλύπτει ως οπαδό η ομαδάρα μου; Τη χειροκροτώ. Με απογοητεύει; Δεν βρίζω κανέναν, απλώς αποστασιοποιούμαι.
……………..
Αυτά που δεν γράφτηκαν για το Μπάγερν- ΑΕΚ 2-0, διάβασε στο apodytiriakias.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης