Ακόμη μία νίκη για τον Ολυμπιακό, που χθες στο Καραϊσκάκη πήρε εύκολα 4-0 την Ξάνθη (φώτο). Ακόμη μία νίκη, την έβδομη στη σειρά, με συνολικό σκορ 26-2. Κι αν υπολογίζει κάποιος και το ματς που διακόπηκε με τον Παναθηναϊκό οι νίκες σερί είναι οκτώ, αμέσως μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Τι να το κάνεις; Το πρωτάθλημα πέταξε για δεύτερη σεζόν, μάλιστα τόσο πρόωρα ο Ολυμπιακός σήκωσε χέρια στη διεκδίκηση του τίτλου.

Στόχος, λέει, του Ολυμπιακού ήταν, είναι να μαζέψει 75 βαθμούς, τόσους όσους καμιά άλλη ομάδα στο παρελθόν από εκείνες που έχασαν το πρωτάθλημα. Ούτε για παρηγοριά δεν λέγονται αυτά. Ολυμπιακός είναι, και ισχύει πάντα η κουβέντα του Τσαλουχίδη. Είμαστε καταδικασμένοι να παίρνουμε πρωτάθλημα. Που σημαίνει ότι είναι αποτυχία και η δεύτερη θέση. Δεν πήρε πρωτάθλημα η ομάδα; Απέτυχε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιποδοσφαιρικό αυτό. Αντιαθλητικό. Αντιεμπορικό. Μια ομάδα να παίζει μόνο για την κούπα, κι όχι για να χαρίζει θέαμα. Να έχει την αγωνία της νίκης κι όχι να ικανοποιεί με το ποιοτικό της ποδόσφαιρο. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της δυτικής Ευρώπης, κυριαρχεί στην εξέδρα, και με την ηλίθια συμβολή των ΜΜΕ, ο ποδοσφαιρικός ρατσισμός στο όνομα των λεγομένων μεγάλων ομάδων.

Αφού χάθηκε το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός δεν έχει στόχο αγωνιστικό μέχρι να ξεκινήσει το επόμενο πανηγύρι. Επί της ουσίας σταματά να συμμετέχει στον ανταγωνισμό. Άρα, μετά την απώλεια του πρωταθλήματος, ξεκινάει η προετοιμασία εν όψει της περιόδου 2019-20. Η ομάδα δεν παίζει για… περισσότερους βαθμούς, στοιχείο άνευ σημασίας πραγματικής, που ενδιαφέρει μονάχα τους στατιστικούς.

…………………………..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μαρινάκης και το βαπόρι Noor από την Μπαρμπαριά, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης