Τον περασμένο Μάρτιο, ο υπό διάλυση Παναθηναϊκός πήρε 1-1 στο Καραϊσκάκη από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Τον οποίον είχε κερδίσει 1-0 στον αγώνα του πρώτου γύρου, στη Λεωφόρο. Υπ’ όψιν ότι στο προηγούμενο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στη χειρότερη θέση της Ιστορίας του. Με 32 μόλις βαθμούς στην δέκατη θέση.

Για μία φορά ακόμα, λοιπόν, επιβεβαιώθηκε πώς όταν συναντιόνται Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός λειτουργεί μία ανεξήγητη(;) εκδοχή στο φαινόμενο «ισοπέδωση αξιών». Πέραν, δηλαδή, από την όποια διαφορά τους μία δεδομένη στιγμή, οι δύο «αιώνιοι αντίπαλοι» παρουσιάζονται πάντα σχεδόν ισάξιοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουμε δει τη μία από τις δύο ομάδες να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, η άλλη να καίγεται για το αποτέλεσμα. Τη μια να έχει απουσίες, την άλλη να είναι πλήρης. Τη μία σε άριστη φυσική κατάσταση, την άλλη ντεφορμέ. Αυτά κι ό,τι άλλο εξαφανίζονται. Η φανέλα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού λειτουργεί έτσι που οι δύο τους στην αναμέτρηση τους θα το παίξουν 50-50.

Αύριο Κυριακή ένα ακόμα ντέρμπυ. Στο Καραϊσκάκη. Με την ”ιδιαιτερότητα” του κι αυτό. Από τη μία ο Ολυμπιακός θα παίξει με κάποιους από τους 11 που διαθέτει, και από την άλλη η «ομάδα» του Παναθηναϊκού.

Πέραν από την όποια αξία της, σήμερα είναι ομάδα ο Παναθηναϊκός. Σχήμα σταθερό, με ηθικό και αποτελεσματικότητα. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός σε κάθε αγώνα χρησιμοποιεί διαφορετικούς παίκτες. Ο Ολυμπιακός έχει στόχο το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός απλά θέλει να ξαναβρεί τον… Παναθηναϊκό (Στη φώτο, η ομάδα του Παναθηναϊκού κέρδισε το στοίχημα στο παιχνίδι με την πρωταθλήτρια ΑΕΚ, την προηγούμενη αγωνιστική).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί ξέσπασε ο πόλεμος Μαρινάκη με τον Κόκκαλη. Διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης