Φοβερά πράγματα, Και το πιο φοβερό είναι ότι κάποια φοβερά και τρομερά πράγματα περνάνε μπροστά μας και δεν τα παίρνουμε πρέφα. Δεν πιάνουμε τη σημασία τους. Και τα λησμονάμε, λες και δεν συνέβησαν ποτέ. Κι όμως! Είναι δικά μας έργα. Εμείς τα κάναμε, είχαμε συμμετοχή εκατό τα εκατό. Και μιλάμε για πράγματα και θαύματα πρόσφατα, χθεσινά, όχι τίποτα παλιατζούρες, πριν εκατό και  διακόσα χρόνια.

Η κουβέντα για την θριαμβευτική ημέρα όπου ο ελληνικός λαός, όπως στους πολύ παλιούς καιρούς, τους ηρωϊκούς και ενωτικούς, ο κόσμος διά βοής και πανηγυρίζοντας συμφωνούσε στην ανακήρυξη του βασιλιά. Του αρχηγού. Του μπροστάρη του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2004, οκτώ Φεβρουαρίου σα σήμερα, με ανοικτή διαδικασία, εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από 1.020.145 μέλη και φίλους του κινήματος, ο μοναδικός υποψήφιος Γιώργος Παπανδρέου. Ο αντικαταστάτης του Κώστα Σημίτη, αυτός που σε εποχή όπου ήταν άδεια τα δημόσια ταμεία, είπε το αλησμόνητο ”Λεφτά υπάρχουν!!!”. Αυτός που χωρίς να ρωτήσει κανέναν υπέγραψε τη μνημονιακή κατοχή της χώρας. Με την… πίστη ότι ο ίδιος, επί της δικής του πρωθυπουργίας θα μας βγάλει από το λούκι.

Που στο διάολο πήγε εκείνο το εκατομμύριο, όλοι αυτοί οι ”κομματικοί πολίτες”, οι πολιτικοποιημένοι της πλάκας, που πίστεψαν ότι θα μας σώσει ο George; Στον Σύριζα πήγαν. Για να φάει μια ακόμα ψωλιά η Ελλάδα. Τα ελληνόπουλα που είχαν μασήσει την πολιτική αλητεία του υιού και εγγονού Παπανδρέου εδώ είναι. Αυτοί που εξαφανίστηκαν ήταν το ΠΑΣΟΚ και ο εκλεκτός του γίγαντα λαού Γιώργος.

Για σκέψου, έστω για ένα δευτερόλεπτο μόνο. Να είσαι ο τίποτας, ο Γιωργάκης, ο Τσίπρας και κάποια στιγμή να βλέπεις μπροστά σου ένα εκατομμύριο πρόβατα να σε θεωρούν σωτήρα. Εσένα, τον ανύπαρκτο πριν ασχοληθείς με την πολιτική, όπως τη δουλεύουν τα κόμματα. Λοιπόν; Τι να λέει γι’ αυτόν τον κόσμο ο… σωτήρας; Εγώ θα σου πω. Ότι τους αξίζει να τους προδώσω. Και επειδή ο σωτήρας δεν σέβεται τους ψηφοφόρους, και γι’ αυτό έχουν ευθύνη οι ψηφοφόροι, αφού τους πηδήξει, στη συνέχεια το ρίχνει στις δικαιολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καμιά άλλη σκέψη δεν έχει ο τσομπάνης, παρά μόνο να πουλήσει τα πρόβατα και να κονομήσει. Τι, δηλαδή; Να προσπαθήσει από τετράποδα να τα κάνει δίποδα; Κομματάκι δύσκολο να σταθούν στα δυο πόδια και να σηκώσουν κεφάλι. 

Νταβατζήδες καναλάρχες, τσάτσοι δημοσιογράφοι, διάβασε apodytiriakias.gr

https://www.apodytiriakias.gr/media/2022/02/07/ntavatzides-kanalarhes,-tsatsoi-dimosiografoi.aspx

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης