Ποια είναι η Αρμενία, για να κάνουμε ταμείο; Ομάδα γάμα εθνικής, σύμφωνα με τα μέτρα τα ευρωπαϊκά. Δεν ανήκει καν στο βήτα επίπεδο και επόμενο είναι να κρατάει σταθερά ρόλο κομπάρσου στις διεθνείς διοργανώσεις. Πότε έως σήμερα η Αρμενία δεν είχε καταφέρει να σκοράρει, ακόμα και στην έδρα της, σε βάρος της Ελλάδος. Χθες, όμως, έριξε τρεις ξεγυρισμένες και γαμώ τις μπαλαδόρικες γκολάρες στο ΟΑΚΑ. 

Άλλαξε κλάση η Αρμενία; Σε καμιά περίπτωση. Απλώς ο αντίπαλός της, η Ελλάδα, ήταν για τα σκουπίδια. Για πέταμα. Ολοφάνερο το περιορισμένων δυνατοτήτων συμπαθέστατο σύνολο της Αρμενίας, και η απειρία των παικτών της έβγαζε μάτια. Απέναντι στο τσούρμο των αντιπάλων οι Αρμένιοι έπρεπε να κρατούσαν όσο γίνεται την μπάλα, πράγμα εύκολο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, κι όχι σαν λυσσασμένοι να κυνηγούν κι άλλο γκολ, μάλιστα μετά το υπέρ τους 2-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο μπορούσαν οι Αρμένιοι προσπαθούσαν να… διευκολύνουν τους συναδέλφους της Ελλάδος, με το τυφλό πάθος που έπαιζαν. Έχαναν εύκολα την κατοχή, ενώ θα χάριζαν… πανικό στους γηπεδούχους αν άλλαζαν την μπάλα, έστω χωρίς να γίνονται επικίνδυνοι. Φαίνεται ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν τόσο στην πλάκα την εθνική μας και δεν κρατιόντουσαν και μετά το 2-0 ζητούσαν να αυξήσουν το σκορ.

Δεν ήταν μόνο τα τρία γκολ στο τελικό 2-3. Ήταν κι άλλες φάσεις στην περιοχή της Εθνικής που έφτιαξαν οι Αρμένιοι. Μια σοβαρή ομάδα, όχι αυτή η μικτή μπιραρίας με το ελληνικό εθνόσημο, δεν επιτρέπει καν να κινδυνεύσει μέσα στα καρέ της, όπως νταηλίκι πήραν τέτοιο δικαίωμα οι παίκτες της Αρμενίας. Ποιοτικά και θεαματικά τα τρία γκολ που πέτυχαν, και τα άλλα τρία που έχασαν, όμως όλα τα λες χαζά αν τα δεχόταν αξιόπιστη ομάδα.

Μια μέρα πριν από τη νέα καραξευτίλα ο προπονητής Αναστασιάδης είπε «Θα χρειαστούμε βοήθεια από υψηλά, ό,τι αποφασίσει ο Θεός…». Δεν λέγονται αυτά αν κάποιος δεν τα πιστεύει. Αν δεν τα εννοεί. Που σημαίνει ότι ο προπονητής σίγουρα νιώθει πως δεν κερδίσαμε, διότι δεν το ήθελε ο παππούς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στατιστικό, άσχετο με τη θεία βούληση άνωθεν: Στα τελευταία τέσσερα ματς η Εθνική έχασε 9-0 στο α’ ημίχρονο. Τρία με Ιταλία, από δύο με Βοσνία, Τουρκία και Αρμενία. Εννέα στη σούμα έναντι ουδενός.   

…………………….

Την ευθύνη στο καφενείο της Εθνικής έχει ο… καφετζής, διάβασε στο apodytiriakias.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης