Ποιος κάνει κουμάντο στην Ελλάδα; Όχι, πάντως, οι Έλληνες. Πιθανόν, πιθανότατα να είναι καλύτερα που στην Ελλάδα δεν αποφασίζουν Έλληνες. Πιθανόν, πιθανότατα να μας συμφέρει που το κουμάντο το έχουν οι ξένοι. Άλλο αυτό, κι άλλο παραμονές εκλογών να κυκλοφορεί η ψευδαίσθηση ότι τα πάντα όλα κρίνονται από το τι θα βγάλει η κάλπη. Αν θα πάρουν αυτά τα ποσοστά τα τάδε κόμματα, αν θα εκλεγούν εκείνοι κι όχι κάποιοι άλλοι υποψήφιοι.

Εκλεγμένη είναι η διοίκηση της ΕΠΟ. Να, όμως, που δεν υπάρχει καμιά διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Στα ίσα, χοντρά και τσουβαλάτα, ο εκπρόσωπος της FIFA και της UEFA σήμερα Τετάρτη πρωί είπε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Αυτές είναι οι αποφάσεις μας. Δεν είμαστε εδώ για να γλύφουμε παγωτό και να κάνουμε το κορόιδο. Και οι αποφάσεις μας δεν είναι λίστα φαγητών για να διαλέξει στο μενού ο πελάτης του εστιατορίου τι θα φάει. Ο αρχιδιαιτητής Περέιρα θα παραμείνει, το ίδιο και οι άλλοι μη Έλληνες δικοί μας επιλογής άνθρωποι που έχουν την ευθύνη για την ομαλή λειτουργία της διαιτησίας και στο προσεχές πρωτάθλημα.

Αυτά είπε και ξεκαθάρισε το αφεντικό, που δεν παρέλειψε να ακυρώσει επί της ουσίας και την αιρετή διοίκηση της ΕΠΟ. Ο Μπιορν Βασάλο επί λέξει είπε:

– Στηρίζουμε την διοίκηση της ΕΠΟ. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Δουλεύουμε για να ανέβει το επίπεδο του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εν λόγω Βασάλο που δεν λέει ”Είσαστε σε καλό δρόμο” αλλά ”Είμαστε…” θα μπορούσε να δηλώσει ότι δεν… στηρίζει την διοίκηση της ΕΠΟ. Δείχνει, όμως, ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η εκλεγμένη διοίκηση παριστάνει να… ”συνεργάζεται”, δηλαδή να είναι προσκυνημένη στο ξένο κ…δάκτυλο.

Αυτά δεν γινόντουσαν ούτε μετά το τέλος της τουρκοκρατίας. Τότε που ακόμα δεν είχε στηθεί κράτος στην Ελλάδα και οι μεγάλες δυνάμεις, οι ξένοι, αποφάσιζαν τα πάντα. Και είπαμε. Πιθανόν, πιθανότατα, να είναι πολύ καλύτερα που ακόμα το ποδόσφαιρο παραμένει σταθερά και με την ευλογία της κυβέρνησης υπό την επιτήρηση της FIFA και της UEFA . Άλλο αυτό, κι άλλο να κοροϊδευόμαστε με εκλογές, για να βγάλουμε τους… καλύτερους ”συνεργάτες” στην εξυπηρέτηση των μνημονίων.

Στη φώτο από τον τελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ- ΑΕΚ 1-0, η διαιτησία του οποίου προκάλεσε την καταγγελία της ΑΕΚ για τον Περέιρα.

Διαβάστε περισσότερα στο apodytiriakias.gr…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης