ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, μια αναμέτρηση που μοιάζει ελληνικό el clasiko, κόντρα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού από τα παλιά. Με δύο ομάδες περισσότερο από ποτέ απαιτητικές για το πρωτάθλημα.

Με υψηλό ηθικό η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ. Που τον είχε κερδίσει πέρυσι 3-0 και πρόπερσι 1-0. Αυτό, όμως, το αποψινό είναι ένα… άλλο παιχνίδι, όσο κι αν για κάποιους ο ΠΑΟΚ θεωρείται πάντα μία ”επαρχιακή” ομάδα, πάντα εκτός κόλπου στα δύσκολα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά, λοιπόν, και το δεύτερο 0-0 με την Μίλαν η ΑΕΚ έχει δικαιολογημένα πολύ καλή ψυχολογία. Δεν φθάνει αυτή, για να πάρει το ντέρμπυ. Ούτε ισχύει για τον αντίπαλο της, το «ΠΑΟΚ και τα μυαλά στα κάγκελα».

Τα κάγκελα είναι το γήπεδο του οπαδού, όχι του ποδοσφαιριστή. Το παιχνίδι ΑΕΚ- ΠΑΟΚ απαιτεί σκέψη, αυτοσυγκέντρωση, ψυχραιμία, χειρουργική προσέγγιση και για τις δύο ομάδες. Όχι τρέλα, παράνοια, ψυχεδελισμό κι άλλα τέτοια περίεργα και πρωτοσέλιδα.

Με 5 στο κέντρο έπαιξε την Μίλαν η ΑΕΚ, και οι δύο απ’ αυτούς επιτόπου γυρνούσαν πίσω στην άμυνα. Πολύ σωστά. Κόντρα στον ΠΑΟΚ όταν η ΑΕΚ βγαίνει μπροστά χρειάζεται επιτόπου δύο επί πλέον από το κέντρο. Δεν γίνεται διαφορετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ στο παιχνίδι της λες και περιμένει το γκολ να έρθει μόνο του. Επειδή έχει την κατοχή, επειδή αλλάζει τη μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου. Κάπως έτσι την πατάει, και τελειώνει με γκέλα τον αγώνα. Τι να την κάνεις την υπεροχή, όταν η ομάδα περιορίζεται σε… φιλολογικές φάσεις για γκολ.

Με την Μίλαν στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ πρώτη φορά έπαιξε με τόσο γρήγορο ρυθμό. Ένα τέμπο εντελώς ξένο με το αγωνιστικό της DNA, όπως προϋπήρχε και τελικά σφραγίστηκε επί εποχής Μπάγεβιτς. Τέλος πάντων, στη ρεβάνς με την Μίλαν τα έδωσε όλα, και ασφαλώς το ματς την κούρασε. Ρούφηξε ενέργεια από το ρεζερβουάρ της που θα της λείψει, που την χρειαστεί στο ντέρμπυ με τον ΠΑΟΚ.

Για να σιγουρέψει το αποτέλεσμα η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη και να πιέσει τον ΠΑΟΚ, να του φτιάξει οπωσδήποτε ευκαιρίες, και να βγάζει φρεσκαδούρα, με φυσικές δυνάμεις.

Ο ΠΑΟΚ; Άγνωστο «Χ». Αν θα εκμεταλλευθεί την κόπωση της ΑΕΚ. Αν θα εμφανιστεί ως αληθινός υποψήφιος πρωταθλητής σ’ ένα τόσο κρίσιμο ματς. Πιθανόν, να επαναληφθεί το έργο, όπως με τον προβληματικό Ολυμπιακό. Να κερδίσει τις εντυπώσεις στο Καραϊσκάκη, αλλά από τα αποδυτήρια είχε αποδεχθεί μοιρολατρικά την ήττα. Και παρά την ήττα να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με … μεγαλύτερη την ελπίδα της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ γνωρίζει ότι δεν παίρνει πρωτάθλημα μόνο με τα λόγια, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης