Στραμμένα στον αγωνιστικό χώρο του Μαρακανά είναι τα βλέμματα όλης της υφηλίου, με διάφορες διασημότητες απ’ όλο το φάσμα του καλλιτεχνικού και όχι μόνο χώρου να δίνουν τις δικές τους εκτιμήσεις για τον μεγάλο νικητή του Παγκοσμιού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Κάρλος Σαντάνα, Ντέιβιντ Χάσελχοφ, Λεμπρόν Τζέιμς και… Πάπας Φραγκίσκος Α’ είναι ορισμένοι μόνο από εκείνους που ανοίγουν τα χαρτιά τους και εκφράζουν την προτίμησή τους για την ομάδα που θα σηκώσει στον ουρανό του Ρίο ντε Τζανέιρο το χρυσό αγαλματίδιο, στέλνοντας παράλληλα στον… έβδομο ουρανό εκατ. φιλάθλους σε όλο τον κόσμο. Όπως είναι φυσικό τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν την τιμητική τους, με το Twitter και το Facebook να έχουν πάρει… φωτιά, ενώ δεν λείπουν και οι προβλέψεις για το αποτέλεσμα του τελικού ακόμα και από… μασκότ.

Κι όλα αυτά ενώ εκατ. Αργεντίνοι έχουν κάνει… απόβαση στις ακτές της Βραζιλίας, δημιουργώντας ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε… Μπουένος Άιρες.

To Tweet του Πάπα και ο… εκλεκτός του «Ιππότη της Ασφάλτου»

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια ομιλίας του Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό πλήθος Αργεντινών έδωσε το παρών με τις φανέλες της «Αλμπισελέστε»! Στο σημείο βρέθηκαν και Γερμανοί, ωστόσο ο Αργεντινός Πάπας είδε τους συμπατριώτες του να κλέβουν την παράσταση.

«Τα Μουντιάλ φέρνουν κοντά ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και θρησκείες. Πάντα το άθλημα προωθεί την κουλτούρα της ενότητας» έγραψε χαρακτηριστικά στo Twitter, ο οποίος σίγουρα θα επιθυμεί την ομάδα του Σαμπέγια να κατακτήσει το τρόπαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του ο…. Ιππότης της Ασφάλτου έδωσε τη δική του απάντηση στο ερώτημα: Γερμανία ή Αργεντινή; Φυσικά, ο Ντέιβιντ Χάσελχοφ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να επιλέξει τη «Νατσιοναλμάνσαφτ», εν όψει του μεγάλου τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Γκολάσα Vs Πόζoγλου για τον τελικό του Μουντιάλ!

Οι δύο παίκτες του ΠΑΟΚ, ο Γκολάσα και ο Πόζογλου, έπαιξαν στο PlayStation τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανάμεσα στη Γερμανία και την Αργεντινή. Όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του «Δικεφάλου του Βορρά»:

«Η κονσόλα στήθηκε στο δωμάτιο του γηπεδούχου Εγιάλ – Γιάννη – Γκολάσα. Αντίπαλός του για τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου, ο Στέλιος Πόζογλου.

Ο Ισραηλινός χαφ επέλεξε την ομάδα της “Νάσιοναλμανσαφτ” και ο Πόζογλου την “Αλμπιτσελέστε”. Ποιος κέρδισε; Ο Λεβ ή ο Σαμπέγια; Ο Μέσι ή ο Μίλερ; Ο Κεντίρα ή ο Μασκεράνο; Ο Γκολάσα ή ο Πόζογλου; Η συνέχεια επί της οθόνης μέσα από το PAOKTV…».

Σε ρυθμούς Μουντιάλ κινείται και το γκάλοπ που διεξήγαγε το Olympiacos TV μεταξύ των παικτών και του προπονητικού επιτελείου της ομάδας για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Γερμανία!

«Καλύτερη η Γερμανία, αλλά υπάρχει ο Μέσι»

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς μίλησε για ποδόσφαιρο και αφού επεσήμανε ότι ο τελικός του Μουντιάλ είναι κάτι πιο σημαντικό από τους τελικούς του ΝΒΑ, τόνισε ότι οι Γερμανοί έχουν καλύτερη ομάδα, όμως η Αργεντινή έχει τον καλύτερο παίκτη.

«Δε μπορείς πιο ψηλά από αυτό το επίπεδο. Είναι μεγαλύτερη υπόθεση κι από τους τελικούς του ΝΒΑ, αφού πρόκειται για παγκόσμιο επίπεδο και συμμετέχουν τόσες πολλές χώρες» είπε ο 30χρονος αθλητής, ενώ απάντησε ερωτώμενος για τον νικητή του τελικού:

«Δεν είμαι σίγουρος. Νομίζω πως η Γερμανία είναι καλύτερη ομάδα στο σύνολό της, αλλά η Αργεντινή έχει έναν απ’ τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, ίσως τον καλύτερο, τον Μέσι. Αλλά γι’ αυτό παίζουμε το άθλημα και θα δούμε τι θα συμβεί. Εύχομαι να γίνει ένας μεγάλος τελικός».

Οι προβλέψεις των σταρ στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA
 
«Θα ήθελα τον Πολ το Χταπόδι να με βοηθήσει, αλλά έχει πεθάνει, κρίμα. Συνεπώς, δεν μπορώ να προβλέψω κάτι γι’ αυτόν τον τελικό» απαντάει όλο νάζι η Κολομβιανή τραγουδίστρια, Σακίρα, η οποία είδε τον αγαπημένο της Πικέ να επιστρέφει νωρίς σπίτι με την Ισπανία.

«Νομίζω ότι θα κερδίσει η Γερμανία. θα ήθελα να δω την Αργεντινή να κερδίζει, καθότι ζω στην Αμερική, αλλά αυτό δεν θα συμβεί. Δεν είναι απίθανο, αλλά δεν προβλέπεται. Δεν είναι απίθανο γιατί αγαπώ τον Μέσι. Παρ’ όλα αυτά, οι αδελφοί μου οι Γερμανοί -γιατί όλοι είμαστε οικογένεια- έχουν τα επιπλέον στοιχεία της διαύγειας και της συγκέντρωσης» εξήγησε από τη μεριά του ο Κάρλος Σαντάνα.

«Ήμουν πολύ τυχερή που συνάντησα τον Λιονέλ Μέσι το 2013. Ήταν αξιαγάπητος και θα ήταν υπέροχο για εκείνον να κερδίσει με την Αργεντινή. Βστόσο υποστηρίζω τη Γερμανία. Ο Λεβ μάλιστα μού είπε ότι πριν τους αγώνες η ομάδα ακούει τραγούδια μου. Ελπίζω να κερδίσει η Γερμανία και προβλέπω ό τι το σκορ θα είναι 3-1 υπέρ της» εξήγησε η τραγουδίστρια Έιμι ΜακΝτόναλντ.

«Θα υποστηρίξω τη Γερμανία, πρώτον επειδή εκεί έχω πολύ καλούς φίλους. Δεύτερον, τα παιδιά μου λατρεύουν τη γερμανική ομάδα, γιατί ζήσαμε αρκετό καιρό στη Γερμανία. Πιστεύω ότι θα είναι ένας καλός αγώνας. Αλλά η Γερμανία θα κερδίσει. Προβλέπω 3-1 υπέρ της Γερμανίας» ανέφερε ο Λούσιο, πρώην αρχηγός της Βραζιλίας.

«Αν και ο μάνατζέρ μου είναι μεγάλος φαν της Αργεντινής, θεωρώ ότι όλοι οι παίκτες της Γερμανίας παίζουν σαν ένας. Για μένα, ως φίλαθλος, αυτό είναι το σημαντικότερο», δήλωσε ο Γουάικλεφ Τζιν, διάσημος μουσικός της χιπ χοπ και βραβευμένος με τρία Γκράμι.

«Θεωρώ ότι θα κερδίσει η Γερμανία. Αλλά θα ήθελα πολύ να δω τον Μέσι να σηκώνει το κύπελλο» επεσήμανε ο Σέιν Φίλαν, πρώην τραγουδιστής του συγκροτήματος «Westlife», ενώ ο Μίκαελ Σιλβέρστρ, πρώην ποδοσφαιριστής και Γάλλος διεθνής είπε πως «προβλέπω ένα σκληρό παιχνίδι γιατί και οι δύο ομάδες έχουν βρει την ισορροπία μεταξύ της επίθεσης και της άμυνας. Βλέπω να κάνει τη διαφορά η Γερμανία».

Έγινε της… Αργεντινής

Εν τω μεταξύ τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από τη Βραζιλία μετά την… απόβαση χιλιάδων υποστηρικτών της παρέας του Μέσι.

Οι φίλοι της Αργεντινής έχουν κατακτήσει το Ρίο Ντε Τζανέιρο εν όψει του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στη Γερμανία. Οι ορδές των Αργεντινών δείχνουν να μην αστειεύονται και δεν σταματούν το τραγούδι και τους πανηγυρισμούς στους δρόμους της πόλης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης