Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται ο προημιτελικός ανάμεσα στην «οικοδέσποινα» του Μουντιάλ, Βραζιλία και την Κολομβία, που θα διεξαχθεί απόψε (NΕΡΙΤ) στις 23.00 στο χωρητικότητας 60.342 θεατών «Καστελάο Αρένα» της πόλης Φορταλέζα, με διαιτητή τον Ισπανό, Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο.

Μετά την αγχωτική πρόκριση στα πέναλτι επί της Χιλής, οι παίκτες της «σελεσάο» καλούνται για ακόμη μία φορά, να διαχειρισθούν το εμφανέστατο άγχος που τους διακατέχει στην διοργάνωση και να ξεπεράσουν τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως σχετικά με την ανάπτυξη τους από τα άκρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ντάνι Αλβες και Μαρσέλο δείχνουν κουρασμένοι και δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα σύνθετα καθήκοντα τους, δημιουργώντας βάθος οταν αμύνονται και καθυστέρηση στην ανάπτυξη όταν επιτίθενται, δίνοντας την δυνατότητα στους αντιπάλους να το εκμεταλλευθούν.

Όπως μέχρι τώρα, έτσι και αύριο, αναμένεται ότι όλο το παιχνίδι της «σελεσάο» θα περάσει απ τα πόδια του Νεϊμάρ, με τον νεαρό να δηλώσει αδιάφορος για το θέαμα και υποστηρικτής του ρητού «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Από την πλευρά τους, οι Κολομβιανοί που αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης -μαζί με την Κόστα Ρίκα- θα αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά στο τουρνουά έναν -σε θεωρητικό επίπεδο- ανώτερο αντίπαλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εξαιρετικός, Χοσέ Πέκερμαν, έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σύνολο, χωρίς παίκτες-αστέρια και με μοναδική έμφαση στην ομοιογένεια και την ομαδικότητα. Ο Τζέιμς Ροντρίγκες εξελίσσεται στην αποκάλυψη της διοργάνωσης, αν και είχε δώσει δείγματα γραφής από την θητεία του στο σαμπιονά με την Μονακό.

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός είναι άριστος χειριστής της μπάλας, εξαιρετικά καταρτισμένος από τεχνική άποψη και ιδιαίτερα ευφυής σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Απόδειξη το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε με την Ουρουγουάη, με το οποίο άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση.

Ο αγώνας αναμένεται να κριθεί, στις λεπτομέρειες που αφορούν κυρίως στην απόδοση των Νεϊμάρ και Ροντρίγκες, στο εάν η Βραζιλία θα καταφερει να λυθεί αγωνιστικά και στο έάν ο Πέκερμαν θα επιλέξει να οδηγήσει τους Βραζιλιάνους στις πτέρυγες, όπου -αποδεδειγμένα μέχρι σήμερα- έχουν σημαντικό πρόβλημα.

Στις 25 προηγούμενες αναμετρήσεις τους, η Βραζιλία μετρά 15 νίκες, η Κολομβία δύο και οκτώ αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης