Το όνειρο της κατάκτησης του τροπαίου στο Μουντιάλ της Βραζιλίας παραμένει ζωντανό για την Αργεντινή.

Ο Μέσι και η… παρέα του, έστω και με το αγχωτικό 1-0, νίκησαν το Σάββατο με 1-0 σκορ το Βέλγιο, στον τρίτο χρονικό αγώνα της προημιτελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου και θα αντιμετωπίσουν την Ολλανδία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι και έγειρε την πλάστιγγα του ματς προς τη μεριά της «αλμπισελέστε» το πέτυχε μόλις στο 8ο λεπτό ο Ιγκουαΐν, ο οποίος είχε και δοκάρι στο 55′.

Τα δεδομένα του προημιτελικού ανατράπηκαν πολύ γρήγορα, καθώς μόλις στο 8ο λεπτό ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν άνοιξε το σκορ. Μια μπαλιά που προοριζόταν για τον Ντι Μαρία, έφτασε στον επιθετικό της Νάπολι, ο οποίος με απευθείας σουτ έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον Κουρτουά. Το γρήγορο γκολ ήταν ένα σοκ για τους Βέλγους.

Η «αλμπισελέστε» έκανε το αυτονόητο, άφησε χώρους και προσπάθησε να εκμεταλλευθεί τις αντεπιθέσεις, αλλά σε μία από αυτές «χτυπήθηκε» από την ατυχία. Στο 33′ ο Μέσι πέρασε «μαγική» πάσα στον Ντι Μαρία, το σουτ κόντραρε στον Κομπανί, αλλά ο άσος της Ρεάλ τραυματίστηκε και αποχώρησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «κόκκινοι διάβολοι »έχασαν την καλύτερη ευκαιρία τους στο 42΄, με την κεφαλιά του Μιραλάς να περνά ελάχιστα άουτ, μετά από σέντρα του Φερτόνγκεν.

Θα περίμενε κανείς ότι το Βέλγιο θα άλλαζε τακτική στο β΄ ημίχρονο. Εντούτοις, ήταν η Αργεντινή που ήλεγχε σε απόλυτο βαθμό το παιχνίδι και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ που, με βάση την εικόνα του αγώνα, θα ήταν καθοριστικό.

Στο 51′ από προσπάθεια του Ιγκουαϊν και κόντρα στο πόδι του Βαν Μπούιτεν η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του εξουδετερωμένου Κουρτουά.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν με μία καταπληκτική ατομική προσπάθεια, «άδειασε» τον Κομπανί, βρέθηκε σε θέση βολής, κεραυνοβόλησε τον Κουρτουά, αλλά η μπάλα “τράνταξε” το οριζόντιο δοκάρι.

Όσο για τους Βέλγους, οι διορθωτικές κινήσεις του Βίλμοτς στο 60′ δεν έφεραν αποτέλεσμα. Η ανάπτυξη ήταν άναρχη και η δημιουργικότητα εξαντλήθηκε σε μακρινές μπαλιές και σέντρες με στόχο (κυρίως) τον Φελαϊνί, τον Λουκάκου, αλλά και τον Βαν Μπούιτεν που ανέβαινε συχνά στο ύψος της περιοχής.

Εν τέλει, η πρόκριση ήλθε μάλλον πιο εύκολα απ΄ ό,τι θα περίμενε ο Αλεχάντρο Σαμπέγια και οι παίκτες του, με τον Μέσι μάλιστα να χάνει απίστευτο τετ-α-τετ με τον Κουρτουά στις καθυστερήσεις.

Αργεντινή-Βέλγιο 1-0 (ΝΕΡΙΤ)

Γκολ: 8′ Ιγκουαΐν

1-0: Ο Ντι Μαρία τροφοδότησε τον Ιγκουαΐν κι εκείνος με ένα χαμηλό βολέ μέσα απ’ την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά.

Κίτρινες: Αζάρ (Βέλγιο), Αλντερβάιρελντ (Βέλγιο), Μπίλια (Αργεντινή)

Κόκκινες:

Δοκάρια: 55′ Ιγκουαΐν (Αργεντινή)

Αργεντινή (Αλεχάντρο Σαμπέγια): Ρομέρο, Γκαράι, Ντεμικέλις, Μπασάντα, Σαμπαλέτα, Μασεράνο, Μπίλια, Ντι Μαρία (33′ λ.τ Πέρες), Μέσι, Λαβέτσι (70′ Παλάσιο), Ιγκουαΐν (81′ Γκάγκο)

Βέλγιο (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Κομπανί, Βαν Μπούιτεν, Αλντερβάιρλεντ, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Φελαϊνί, Ντε Μπρούιν, Αζάρ (75′ Τσαντλί), Μιραλάς (60′ Μέρτενς), Οριζί (60′ Λουκάκου)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης