Για επιβεβλημένη ανάγκη να νικήσει η εθνική μας και τους δύο αγώνες που θα δώσει απέναντι στις ΗΠΑ (7/9) και Τσεχία (9/9) στον 11ο όμιλο της φάσης των «16» έκανε λόγο ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, μετά την επικράτηση επί της Νέας Ζηλανδίας και την πρόκριση στη Β΄ Φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ως 2η του 6ου ομίλου.

«Ήταν ένα δύσκολο ματς για μας μετά την ήττα από την Βραζιλία. Έπρεπε να κερδίσουμε μια πολύ επικίνδυνη ομάδα, που μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παίξαμε άμυνα με αλλαγές, αυτό λειτούργησε αρκετά καλά και είχαμε μια αρκετά καλή βραδιά στην επίθεση. Πήγαμε σε υψηλό σκορ και δεν νιώσαμε μεγάλο κίνδυνο.

Πάμε στους 16 και πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα νέο τουρνουά, έχουμε τα ματς με τις ΗΠΑ και την Τσεχία και πρέπει να κερδίσουμε και τα δύο για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η Τσεχία είναι πολύ σοβαρή ομάδα, έχασε από τις ΗΠΑ αλλά ήταν πολύ ανταγωνιστική. Μπορεί να κάνει ζημιά σε όλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Οι ΗΠΑ παρότι λείπουν παίκτες έχει εξαιρετικό ρόστερ, το προπονητικό τους τιμ είναι ακόμη καλύτερο και πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για να διεκδικήσουμε τη νίκη απέναντι σε αυτή τη σπουδαία ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός.

Ο κόουτς της Εθνικής μας αναφερόμενος στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, επισήμανε: «Πρέπει να προσέξουμε και την υγεία του Γιάννη με τον χρόνο που παίζει.

Σήμερα με το “small ball” που έπαιξε η Νέα Ζηλανδία, αγωνίστηκε παραπάνω χρόνο ο Γιάννης, κυρίως σε θέση 5, βρήκε χώρους και πήρε πολλές αποφάσεις.

Απέναντι στις ΗΠΑ ξέρει πώς παίζουν και είναι ώρα να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το παιχνίδι του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης