Ο Σέρτζιο Σκαριόλο δεν ήταν ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας το 2006 στο Μουντομπάσκετ της Σαϊτάμα, όταν οι Ίβηρες ανέβηκαν για πρώτη φορά στην κορυφή του κόσμου. Έχει οδηγήσει όμως τη «Φούρια Ρόχα» σε τεράστιες άλλες επιτυχίες, πριν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, κόντρα στην Αργεντινή, στον τελικό.

«Αξίζαμε ξεκάθαρα αυτό το τρόπαιο» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Ιταλός Ομοσπονδιακός τεχνικός παίρνοντας το λόγο μετά τον Ρίκι Ρούμπιο, ο οποίος είχε συγκινήσει τους παρευρισκόμενους ενθυμούμενος τη μητέρα του, που έχασε πριν τρία χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σκαριόλο είπε: «Πρέπει να σκάσω μετά από τον λόγο του Ρίκι Ρούμπιο. Τους ευχαριστώ γιατί ήταν υπέροχοι. Είχα καλή προαίσθηση πριν από το ματς, είδα τους παίκτες μου να σέβονται τον αντίπαλο και να ανησυχούν. Έτσι έπρεπε να κάνουν γι’ αυτή την ομάδα με τους εξαίρετους “μαχητές” και το εξαιρετικό προπονητικό team. Πρέπει να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τους γιατρούς μας, την ομάδα μου που με άφησε να είμαι εδώ, την Ομοσπονδία που με άφησε να είμαι στο ΝΒΑ, την οικογένειά μου για την απουσία μου. Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος. Το μπάσκετ είναι δίκαιο με όλα αυτά τα παιδιά. Δεν είμαστε οι καλύτεροι ή οι πιο ψηλοί, δουλέψαμε όμως σκληρά, προετοιμαστήκαμε για τις δύσκολες στιγμές και δεν χάσαμε την πίστη μας. Το μπάσκετ μας επιβράβευσε με αυτό το τρόπαιο που ξεκάθαρα αξίζαμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης