Την τάση ανόδου, χωρίς όμως σημαντικά αποτελέσματα, διατηρούν σήμερα οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στο τελευταίο μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων που τους κάνει να ξεχνούν την κρίση από το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού στην Κίνα.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κερδίζει 129 μονάδες ή 0,45% στις 28.852 μονάδες, ενώ ο S&P 500 προσθέτει 14,69 μονάδες ή 0,45% στις 3.289 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύεται κατά 35,48 μονάδες ή 0,38% στις 9.305 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επενδυτική προσοχή στρέφεται σήμερα στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τριμήνου από κολοσσούς της αμερικανικής οικονομίας, όπως η Apple, η General Electric και η Boeing, μεταξύ άλλων.

Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την ραγδαία εξάπλωση του νέου κοροναϊού στην Κίνα, με τις τοπικές αρχές να ανακοινώνουν σήμερα ότι τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει πλέον τα 6.000, ενώ ο ιός έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 130 ανθρώπους στη χώρα.

Παράλληλα, οι επενδυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve αργότερα σήμερα, με τους αναλυτές να συμφωνούν πως η κεντρική τράπεζα θα κρατήσει αμετάβλητη την πολιτική της μετά τις τρεις μειώσεις που πραγματοποίησε το 2019 στα επιτόκια της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Fed αναμένεται να επαναλάβει ότι η πολιτική της Fed κινείται στην κατάλληλη κατεύθυνση και θα χρειαστεί μια σημαντική αλλαγή στις οικονομικές προοπτικές για να αλλάξει η τράπεζα την πολιτική της.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, οι μετοχές της Apple Inc. κερδίζουν 1,8% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας χθες το βράδυ ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη της σημείωσαν ρεκόρ το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα ανακοίνωσαν επίσης ο βιομηχανικός κολοσσός General Electric και η αλυσίδα εστιατορίων McDonald’s, ενώ και ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός AT&T κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα κέρδη της eBay, ωστόσο οι εκτιμήσεις της εταιρίας ηλεκτρονικών δημοπρασιών για το επόμενο διάστημα δεν επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες της αγοράς. Η εταιρεία ημιαγωγών AMD επίσης δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες των αναλυτών για τους επόμενους μήνες.

Τέλος, η αλυσίδα καταστημάτων καφέ Starbucks, αν και ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη της, προειδοποίησε ότι το ξέσπασμα του κοροναϊού στην Κίνα αναμένεται να πλήξει την κερδοφορία της φέτος.

Την προσοχή τράβηξαν επίσης τα αποτέλεσμα της Boeing η οποία συνεχίζει να αγωνίζεται να ξεπεράσει την κρίση που έχει προκαλέσει η απόφαση για αναστολή των πτήσεων των 737 MAX μετά τα δύο τραγικά δυστυχήματα με το συγκεκριμένο αεροσκάφος το περασμένο έτος.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές 1,01 δισ. δολ. για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ οι πωλήσεις της έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης