Πτωτική εκκίνηση προμηνύουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, με τον Dow Jones να φαίνεται πως θα μπει σε τροχιά απωλειών για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς επιμένουν οι φόβοι για εμπορικό πόλεμο.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones χάνουν 118 μονάδες, του S&P 500 περίπου 19 μονάδες και του Nasdaq 56 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε με πτώση για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καταγράφοντας και εβδομαδιαίες απώλειες 0,9%. S&P 500 και Nasdaq επίσης έκλεισαν στο κόκκινο, καταγράφοντας ωστόσο κέρδη σε εβδομαδιαία βάση.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να επικεντρώνονται στην κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 50 δισ. δολ., με το Πεκίνο να απαντά βάζοντας στο στόχαστρό του υψηλής αξίας αμερικανικές εξαγωγές.

“Τα αντίμετρα φέρνουν τις δύο χώρες ένα βήμα πιο κοντά σε έναν ολοκληρωτικό εμπορικό πόλεμο” σχολίασε ο Jasper Lawler, της London Capital Group.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι το πώς αναμένεται να κλιμακωθεί, με πιθανή αρνητική επίπτωση την επιβράδυνση στο παγκόσμιο εμπόριο και τη μείωση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης. Μέχρι τώρα έχουμε δει ότι οι επενδυτές βρίσκουν καταφύγιο στις αμερικανικές μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, αλλά αυτό μπορεί πια να εξαντλείται” πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης