Σε θετικό έδαφος κινείται ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, με τη βοήθεια της Boeing, ενώ μικρές απώλειες καταγράφουν οι S&P 500 και Nasdaq, μην καταφέρνοντας να διατηρήσουν την αρχική τους άνοδο.

Οι επενδυτές αξιολογούν τα ολοένα και πιο ενθαρρυντικά νέα από το μέτωπο των εμβολίων, αλλά και την επιδεινούμενη επιδημιολογική εικόνα σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο Dow Jones κερδίζει 83 μονάδες ή 0,28% στις 29.866 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 0,05% ή 2,11 μονάδες στις 3.607 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,39% ή 48 μονάδες στις 11.851 μονάδες.

Οι επενδυτές παραμένουν τις τελευταίες ημέρες εγκλωβισμένοι στη διελκυστίνδα που έχει δημιουργήσει η απαισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας και η αισιοδοξία για την πρόοδο στα εμβόλια.

Οι επενδυτές καλωσόρισαν σήμερα άλλη μια καλή είδηση από το μέτωπο των εμβολίων με την Pfizer να ανακοινώνει ότι τα τελικά αποτελέσματα από τις δοκιμές του εμβολίου της κατά του κορονοϊού δείχνουν ότι είναι κατά 95% αποτελεσματικό. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ξεπερνά το 90%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φαρμακευτικός κολοσσός ανακοίνωσε επίσης ότι έχει στη διάθεσή του τα απαιτούμενα δεδομένα για την ασφάλειά του εμβολίου και σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για έγκριση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ εντός ημερών.

Αυτό έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της Moderna ότι το εμβόλιο της είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό πάνω από 94%. Η ανακοίνωση της Moderna οδήγησε τον Dow Jones και τον S&P 500 σε νέα ιστορικά υψηλά τη Δευτέρα.

Τα τεράστια βήματα που έχουν γίνει στην έρευνα για την ανάπτυξη εμβολίων και θεραπειών σημειώνονται ενώ οι κυβερνήσεις φαίνεται να χάνουν ολοκληρωτικά τον έλεγχο της πανδημίας.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν 159.431 νέα κρούσματα την Τρίτη, και τουλάχιστον 1.583 θανάτους. Για τις τελευταίες επτά ημέρες ο μέσος όρος στις ΗΠΑ φτάνει τα 158.254 κρούσματα, μέγεθος αυξημένο κατά 79% από το μέσο όρο μόλις πριν από δύο εβδομάδες. Τα κρούσματα σημειώνουν άνοδο και στις 50 πολιτείες της χώρας, με τις νοσηλείες να κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ προειδοποίησε χθες ότι η αύξηση των κρουσμάτων αποτελεί σημαντικο καθοδικό κίνδυνο για την οικονομία, ενώ επανέλαβε την έκκληση του προς το Κογκρέσο για ένα μεγάλο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Boeing Co. σημειώνει άνοδο 3,4% μετά το πράσινο φως των αμερικανικών αρχών για την επιστροφή των αεροσκαφών 737 MAX σε πλήρη λειτουργία. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη παρέμειναν καθηλωμένα στο έδαφος από τον Μάρτιο του 2019.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η αλυσίδα λιανικής Target Corp. ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Από την πλευρά της, η αλυσίδα ειδών οικιακής βελτίωσης Lowe’s Cos. ανακοίνωσε πωλήσεις που ξεπέρασαν τις προβλέψεις της αγοράς με προσαρμοσμένα κέρδη ανάλογα των εκτιμήσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης