Μικρή άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να ετοιμάζονται για τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, ενώ αξιολογούν παράλληλα τα τελευταία στοιχεία για πορεία των καταναλωτικών δαπανών.

O Dow Jones κερδίζει 78 μονάδες ή 0,28% στις 28.074 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 10 μονάδες ή 0,3% στις 3.411 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύεται κατά 26 μονάδες ή 0,21% στις 11.213 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές περιμένουν την πρώτη ανακοίνωση πολιτικής της Fed μετά την πρόσφατη αναθεώρηση της στρατηγικής της που της επιτρέπει πλέον να έχει μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά την πορεία του πληθωρισμού.

Η αναθεώρηση αυτή επιτρέπει στην κεντρική τράπεζα να αφήνει τον ετήσιο πληθωρισμό να ξεπερνά τον επίσημο στόχο του 2%, κάτι που ουσιαστικά της δίνει την δυνατότητα να κρατά τα επιτόκια χαμηλότερα για πολύ περισσότερο.

Οι επενδυτές περιμένουν την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής για περισσότερα στοιχεία όσον αφορά την πορεία και τις προοπτικές της οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το μήνυμα που θα προσπαθήσει να περάσει σήμερα η κεντρική τράπεζα είναι πώς δεν θα βιαστεί να προχωρήσει σε αυξήσεις των επιτοκίων, ακόμα και αν διαπιστώσει ότι οι τιμές καταναλωτή ενισχύονται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης