Κέρδη καταγράφουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση στις ΗΠΑ και ενώ εξακολουθεί να υπάρχει αισιοδοξία για την έκβαση των εμπορικών συνομιλών ΗΠΑ – Κίνας.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,22% στις 26.443,31 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 0,27% στις 2.887,15 μονάδες και ο Nasdaq Composite 0,35% στις 7.919,05 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ρυθμός των προσλήψεων στις ΗΠΑ τον Μάρτιο επιταχύνθηκε καθώς η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 196.000 θέσεις εργασίας και το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε στο 3,8%.

Η αύξηση των θέσεων εργασίας των Μάρτιο ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για 172.000 νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, τα αναθεωρημένα στοιχεία του υπουργείου έδειξαν ότι οι εργοδότες πρόσθεσαν 312.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο και μόλις 33.000 τον Φεβρουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 3,2% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του προηγούμενου έτους καθώς τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας συνεχίζουν να ασκούν ανοδική πίεση στους μισθούς.

Την ίδια ώρα, οι εμπορικές διαπραγματεύσεις Ουάσινγκτον – Πεκίνου προχωρούν γρήγορα, αν και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμ δεν έχει ακόμη ορίσει ημερομηνία συνάντησης με τον Κινέζο ομόλογό του Σι, κάτι που θα μπορούσε να εκληφθεί σαν ένδειξη πως οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη είναι κοντά σε μια συμφωνία.

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετέδωσε πάντως ότι ο πρόεδρος της Κίνας  σε επιστολή του προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κάνει λόγο για “σημαντική πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες τους τελευταίους μήνες” και καλεί τον ομόλογο του να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό.

Το Xinhua μετέδωσε επίσης ότι ο αντιπρόεδρος Λίου Χε, ο οποίος χθες συναντήθηκε στην Ουάσινγκτον με τον πρόεδρο Τραμπ, δήλωσε πως επιτεύχθηκε συναίνεση σχετικά με το κείμενο της εμπορικής συμφωνίας.

Την Πέμπτη εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν διανύσει το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου, προβλέποντας ότι εντός των προσεχών εβδομάδων θα ανακοινωθεί “κάτι μνημειώδες” και για τις δύο χώρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης