Μικρά κέρδη σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα, με τις ανακοινώσεις των τραπεζικών κολοσσών Bank of America, Wells Fargo και Goldman Sachs να ξεχωρίζουν στην ημερήσια ατζέντα.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 94 μονάδες ή 0,33% στις 28.784 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,43% ή 15 μονάδων στις 3.526 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 0,48% ή 56 μονάδες στις 11.920 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Bank of America ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη του γ’ τριμήνου, αν και τα έσοδα έχασαν τις προσδοκίες, ενώ καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα κέρδη της Goldman Sachs. Η μετοχή της κινείται ανοδικά κατά 0,91%.

Αύξηση κερδών ανακοίνωσε και η PNC Financial Services Group, ενώ την ίδια στιγμή οι προβλέψεις για ζημιές υποχώρησαν σημαντικά το τελευταίο τρίμηνο. Στον αντίποδα η Wells Fargo έχασε τις εκτιμήσεις, ανακοινώνοντας πτώση κερδών κατά 56%.

Είχαν προηγηθεί την Τρίτη οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των JPMorgan Chase και Citigroup, με τις δύο τράπεζες να προειδοποιούν ότι η οικονομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, με τον κίνδυνο των χρεοκοπιών επιχειρήσεων και νοικοκυριών να παραμένει σημαντικά αυξημένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξέλιξη της πανδημίας στις ΗΠΑ, με πολλές πολιτείες να καταγράφουν και πάλι ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων, συνεχίζει να προβληματίζει τους επενδυτές. Τα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν και πάλι το ψυχολογικό επίπεδο των 50.000, ενώ ο αριθμός των νοσηλευομένων με τη νόσο Covid-19 σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 29 Αυγούστου, ενισχύοντας τις ανησυχίες ότι η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του κορονοϊού θα οδηγήσει σε μέτρα περιορισμού, εντείνοντας την πίεση στις επιχειρήσεις και την οικονομική ανάκαμψη.

Οι επενδυτές συνεχίζουν στο μεταξύ να παρακολουθούν την πρόοδο στην ανάπτυξη θεραπειών και εμβολίων για τον κορονοϊό. Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Eli Lilly ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αναστέλλει τις κλινικές δοκιμές σε μία θεραπεία για τη νόσο Covid-19 λόγω ανησυχιών ασφαλείας.

Από την πλευρά της η Johnson & Johnson, ανακοίνωσε ότι θα γνωρίζει σύντομα εάν θα είναι σε θέση να ξεκινήσει και πάλι τις δοκιμές στο εμβόλιο που αναπτύσει για τον κορονοϊό, τις οποίες ανέστειλε λόγω της ασθένειας ενός εθελοντή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης