Με μικρά κέρδη κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, με τον βιομηχανικό Dow Jones να οδεύει για την έκτη διαδοχική συνεδρίαση στον απόηχο της απόφασης της Κίνας να εξαιρέσει ορισμένα αμερικανικά αγαθά από τους επερχόμενους δασμούς.

Η τελευταία πρωτοβουλία της κινεζικής κυβέρνησης επανέφερε την αισιοδοξία ότι Πεκίνο και Ουάσινγκτον θα μπορέσουν να βρουν κοινά σημεία στις συνομιλίες που είναι προγραμματισμένες για τον επόμενο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι δεν θα επιβάλει τους δασμούς σε ορισμένες αμερικανικά αγαθά για περίοδο ενός έτους, με έναρξη από τις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ θα εξετάσει το ενδεχόμενο να εξαιρέσει και άλλα αγαθά.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 31,71 μονάδες (0,10%) στις 26.937,18 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq προσθέτει 23,65 μονάδες (0,30%) στις 8.108,48 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 2,93 μονάδες (0,10%) στις 2.982,73 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 13 κινούνται με θετικό πρόσημο και 17 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Apple στα 220,01 δολ. με άνοδο 3,36 δολ. ή σε ποσοστό 1,52% στον απόηχο της παρουσίασης του iPhone 11 και των νέων συνδρομητικών της υπηρεσιών χθες το βράδυ, και ακολουθούν η Cisco με κέρδη 1,41% στα 49,92 δολ. και η Boeing στα 372,79 δολ. με άνοδο 0,85%.

Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι η Nike (-0,94%), η JPMorgan Chase (-0,75%) και η Pfizer (-0,75%).

Ώθηση στο κλίμα δίνει και η περαιτέρω άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων – με την απόδοση στο 10ετές να σκαρφαλώνει στο 1,75% – ένδειξη ότι οι επενδυτές αφήνουν την ασφάλεια των κυβερνητικών ομολόγων και στρέφονται σε άλλες τοποθετήσεις.

Οι επενδυτές αφομοιώνουν παράλληλα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό παραγωγού αναζητώντας τυχόν ενδείξεις για την επόμενη κίνηση της Federal Reserve στη νομισματική πολιτική. Η αμερικανική κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να μειώσει τα επιτόκιά της στην επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής την επόμενη εβδομάδα.

Τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,1% σε προσαρμοσμένη βάση τον Αύγουστο από τον προηγούμενο μήνα, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν ότι θα παραμείνει αμετάβλητος.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αύριο μετά από ένα μπαράζ απογοητευτικών στοιχείων για την οικονομία της Ευρωζώνης τις τελευταίες εβδομάδες.

Η ΕΚΤ αναμένεται να μειώσει αύριο τα επιτόκια της σε μια νέα προσπάθεια να τονώσει την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Οι αναλυτές είναι διχασμένοι όσον αφορά τις πιθανότητες ενός νέου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που θα περιλαμβάνει αγορές κυβερνητικών ή και εταιρικών ομολόγων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης