Ανοδικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, καθώς, παρά τα υψηλά ποσοστά, 39 ετών μάλιστα, του δείκτη τιμών καταναλωτή, το 7% που καταγράφηκε τον Δεκέμβριο ήταν εντός των εκτιμήσεων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,21% στις 36.327 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,36% στις 4.728 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,76% στις 15.274 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε επίπεδο τίτλων, Dish Network σημειώνει κέρδη 7,4%, μετά την είδηση ότι η εταιρεία βρίσκεται ξανά σε συζητήσεις συγχώνευσης με την DirectTV, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στη New York Post.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές που σχετίζονται με ταξίδια, με την Norwegian Cruise Lines να σημειώνει άνοδο 1,9% και την Hilton Worldwide Holdings να ενισχύεται κατά 1,2%.

Από την άλλη πλευρά, οι μετοχές της Biogen υποχωρούν σχεδόν 10% μετά την είδηση ότι η Medicare θα καλύψει μόνο το κόστος για το φάρμακο κατά του Alzheimer της εταιρείας για ασθενείς με συμπτώματα πρώιμου σταδίου που έχουν εγγραφεί σε κλινικές δοκιμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνεχής ανοδική πορεία του πληθωρισμού έχει αναγκάσει ήδη τη Federal Reserve να προχωρήσει σε επιτάχυνση του tapering, όμως έχει φέρει πιο κοντά και την έναρξη του ανοδικού κύκλου των επιτοκίων, με τις νέες προβλέψεις να κάνουν λόγο πλέον για τρεις ή και τέσσερις αυξήσεις μέσα στο 2022.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) εκτοξεύτηκε στο 7% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο, καταγράφοντας το μεγαλύτερο άλμα του από τον Ιούνιο του 1982.

H εξέλιξη αυτή ενισχύσει τις πιέσεις που δέχεται η Federal Reserve να περιορίσει πιο γρήγορα τα μέτρα νομισματικής στήριξης και να αλλάξει ρότα.

Ωστόσο, το γεγονός πως τα νούμερα ήταν εντός των προβλέψεων φαίνεται πως ανακούφισε τη Wall Street, με τα futures προσυνεδριακά να κερδίζουν έδαφος. Σε μηνιαία βάση η αύξηση για τον δείκτη CPI ανήλθε στο 0,5%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης