Ανοδική εκκίνηση δείχνουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, συνεχίζοντας τον θετικό βηματισμό που τη Δευτέρα οδήγησε τον Dow Jones πάνω από τις 25.000 μονάδες για πρώτη φορά από τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 50 μονάδες, του S&P 500 πέντε μονάδες και του Nasdaq 23 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επίκεντρο παραμένει η περαιτέρω χαλάρωση των εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο, μετά και τη σημερινή ανακοίνωση ότι η Κίνα θα μειώσει τους δασμούς σε κάποια οχήματα και σε τμήματα αυτοκινήτων, κάτι που έδωσε ώθηση προσυνεδριακά στις μετοχές του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το ράλι της Δευτέρας σημειώθηκε μετά από τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν ότι η προοπτική ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον μπήκε «στον πάγο», μέχρις ότου διευθετηθούν οι λεπτομέρειες μιας εμπορικής συμφωνίας.

Παράλληλα σε δηλώσεις του στο CNBC τόνισε πως οι ΗΠΑ έκαναν “πολύ ουσιαστική πρόοδο” με την Κίνα στα ζητήματα του εμπορίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τώρα, εξαρτάται και από τις δυο πλευρές να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στην εφαρμογή της συμφωνίας», πρόσθεσε.

Στο παρασκήνιο παραμένει την ίδια ώρα και η αβεβαιότητα για τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ με τον ηγέτη της Βόριεας Κορέα Κιμ Γιονγκ Ουν.

Παράλληλα, η ανοδική πορεία των τιμών του πετρελαίου μπορεί να παραμείνει στα ραντάρ των επενδυτών, εν μέσω ανησυχιών για τις επιπτώσεις τους στον πληθωρισμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης