Με ήπια κέρδη κινούνται οι δείκτες της Wall Street την τελευταία ημέρα του μήνα, καθώς οι επενδυτές έχουν στον νου τους τις τελευταίες εξελίξεις στην εμπορική διαπραγμάτευση ΗΠΑ-Κίνας.

Ο Dow Jones σημειώνει 0,26% ή 69,38 μονάδων στις 26.896 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 0,32% ή 9,83 μονάδες στις 2.971 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύεται σε ποσοστό 0,32% ή 25,61 μονάδων στις 7.965 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κλάδος τεχνολογίας σημειώνει την καλύτερη επίδοση στον S&P 500.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα με απώλειες, εν μέσω δημοσιευμάτων πως ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει τις αμερικανικές επενδύσεις Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής απένταξης κινεζικών επιχειρήσεων από τα αμερικανικά χρηματιστήρια, σε μια κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Σε μια ανακοίνωσή της, ωστόσο, το σαββατοκύριακο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι «η κυβέρνηση δεν εξετάζει επί του παρόντος το ενδεχόμενο να εμποδίσει τις κινεζικές εταιρείες να συμμετέχουν σε αμερικανικά χρηματιστήρια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εμπορικές αποστολές ΗΠΑ και Κίνας αναμένεται να συναντηθούν στις 10 Οκτωβρίου καθώς οι δύο πλευρές προσπαθούν να κινηθούν πιο κοντά σε μια συμφωνία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης