Ήπια πτωτικά κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές ενσωματώνουν στις εκτιμήσεις τους τα ισχυρότερα του αναμενομένου μακροοικονομικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και αναμένουν με αγωνία την απόφαση της κεντρικής ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Federal Reserve) για τα επιτόκια.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 9,52 μονάδες ή 0,04%, με τον ευρύτερο S&P 500 να “χάνει” 2,99 μονάδες ή 0,10% και τον τεχνολογικό Nasdaq να έχει απώλειες 7,92 μονάδων ή 0,10%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Fed αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να ανακοινώσει μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης απόψε το βράδυ (ώρα Ελλάδος). Εάν αυτό συμβεί, θα πρόκειται για την τρίτη περικοπή επιτοκίων για φέτος για την κεντρική ομοσπονδιακή τράπεζα.

 

Οι επενδυτές, ωστόσο, θα περιμένουν και στοιχεία για την μελλοντική πολιτική της Fed, με βάση όσα θα αναφερθούν μετά τη λήψη της απόφασης, στη συνέντευξη Τύπου. Η αγορά σταθμίζει την πιθανότητα μιας νέας περικοπής επιτοκίων τον Δεκέμβριο στο 23%, ενώ πριν από έναν μήνα την στάθμιζε στο 70%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, 17 κινούνται με θετικό πρόσημο και 13 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται εκείνες των Johnson&Johnson, Verizon και Nike, ενώ των απωλειών εκείνες των Dow Inc., Goldman Sachs και Caterpillar.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης