Με αρνητικά πρόσημα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, λόγω της σύγχυσης που επικρατεί γύρω από τις εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Οι ελπίδες για μια συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών ενισχύθηκαν όταν, σύμφωνα με αναφορές της Wall Street Journal, ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για το εμπόριο, Λιού Χε, κάλεσε αντιπροσώπους των ΗΠΑ στο Πεκίνο για περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, την επενδυτική ψυχολογία επηρέασε δημοσίευμα του Reuters το οποίο έκανε λόγο για καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης της συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας ενδεχομένως έως το 2020.

Δείκτες

Στους δείκτες, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 36,23 μονάδες ή 0,14%, ο ευρύτερος S&P 500 διολισθαίνει κατά 3,85 μονάδες ή 0,12%, ενώ με αρνητικά πρόσημα κινείται και ο τεχνολογικός Nasdaq κατά 8,81 μονάδες ή 0,11%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, εννέα σημειώνουν άνοδο και 21 πτώση. Των κερδών ηγούνται οι μετοχές των Exxon Mobil, Chevron και Home Depot, ενώ των ζημιών εκείνες των Merck & Co, Visa και Cisco Systems.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Charles Schwab φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της TD Ameritrade ενώ η Xerox ανακοίνωσε ότι είναι “αποφασισμένη” να κυνηγήσει την εξαγορά της HP, ενώ εξέφρασε απορία και “σύγχυση” για το γεγονός ότι η προηγούμενη προσφορά της απορρίφθηκε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης