Κοντά στη γραμμή εκκίνησης κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, με τους traders να επεξεργάζονται τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την απασχόληση και να στρέφουν την προσοχή τους στην Ουάσιγκτον για τυχόν ενδείξεις για ένα νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,12% στις 27.235 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 0,09% στις 3.324 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,16% στις 10.981 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κλάδοι πρώτων υλών, κοινής ωφέλειας και ενέργειας είναι αυτοί με τη χειρότερη επίδοση στον S&P 500.

Στα μάκρο της ημέρας, υποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, σε μία νέα ένδειξη ότι η αγορά εργασίας συνεχίζει να ανακάμπτει σταδιακά μετά τα δρακόντεια μέτρα που επιβλήθηκαν τους προηγούμενους μήνες για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 249.000 στις 1,186 εκατ. για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Αυγούστου. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 1,4 εκατ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Wall Street προέρχεται από μια ιδιαίτερα θετική συνεδρίαση στην οποία ο Nasdaq πέτυχε ακόμη ένα ιστορικό υψηλό και ο S&P 500 έκλεισε σε απόσταση κάτω του 2% από το ρεκόρ της 19ης Φεβρουαρίου.

Οι σημερινές κινήσεις έρχονται επίσης καθώς οι βουλευτές προσπαθούν να φτάσουν σε συμφωνία για ένα νέο πακέτο ανακούφισης από τις επιπτώσεις του κορονοϊού.

Ο Λευκός Οίκος εμφανίστηκε να υποχωρεί ελαφρώς στις αντιστάσεις που προβάλλει στη συνεχιζόμενη ομοσπονδιακή στήριξη για τα επιδόματα ανεργίας. Η ομάδα του Trump πρότεινε την επέκταση της ομοσπονδιακής ασφάλισης κατά της ανεργίας έως τον Δεκέμβριο, στα 400 δολ. ανά εβδομάδα, μετέδωσαν το NBC News και το Politico.

Πάντως ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ δήλωσε χθες ότι ο Λευκός Οίκος και οι ηγέτες των Δημοκρατικών βρίσκονται αρκετά μακριά στις συνομιλίες για το νομοσχέδιο σχετικά με το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας κατά της πανδημίας COVID-19.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης