Θετική εκκίνηση των συναλλαγών στο αμερικανικό χρηματιστήριο προμηνύουν τα futures της Wall Street, μετά από τις χθεσινές αδύναμες επιδόσεις των δεικτών, υπό το βάρος των τεχνολογικών πιέσεων.

Σε επίπεδο μήνα, εντούτοις, οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες έχουν υποχωρήσει σημαντικά, με πτώση που ξεπερνάει το 4% για έκαστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα futures του βιομηχανικού Dow Jones ενισχύονται κατά 0,31%, ενώ τα futures του S&P 500 σημειώνουν άνοδο 0,36% και τα futures του Nasdaq καταγράφουν κέρδη 0,64%, μετά από τις ισχυρές απώλειες της τάξεως του 0,9% που γνώρισε ο τεχνολογικός δείκτης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Πράγματι, ο τεχνολογικός κλάδος, αν και ήταν ανάμεσα στους κερδισμένους της προηγούμενης χρονιάς, το 2018 δεν διαφαίνεται μέχρι στιγμής να ευνοείται από τις περιστάσεις.

Ειδικότερα, την τελευταία περίοδο, η Τεχνολογία υφίσταται πλήγμα στο ταμπλό,κινητοποιώντας συχνά τους πωλητές, στον απόηχο της υπόθεσης παραβίασης προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Facebook.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, σήμερα προσυνεδριακά, η μετοχή του Facebook κερδίζει άνω του 1%, αν και ο Μάρτιος αναμένεται να είναι ένας μήνας σημαντικών απωλειών για τη μετοχή του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας σημειώσει μέχρι στιγμής μηνιαία “βουτιά” 14%.

Χθες, στο στόχαστρο των πιέσεων βρέθηκε η μετοχή της Amazon, χάνοντας 4%, ενώ και σήμερα παραμένει στο προσκήνιο, μετά το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος, χρησιμοποιώντας το twitter, εξαπέλυσε τα πυρά του και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Στο “μέτωπο” της οικονομίας, εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που διεκδικούν περισσότερα επιδόματα ανεργίας μειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1973, υποδηλώνοντας τη συνεχιζόμενη “υγεία” της αγοράς εργασίας.

Τα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 12.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 215.000 στην εβδομάδα μέχρι τις 24 Μαρτίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, τα εισοδήματα των Αμερικανών αυξήθηκαν περισσότερο από τις δαπάνες τους για δεύτερο διαδοχικό μήνα το Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε 0,4% το Φεβρουάριο, ενώ οι δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης ενισχύθηκαν 0,2% από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ακόμη ότι ο πληθωρισμός προσεγγίζει τον στόχο του 2% της Fed. Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό, σημείωσε άνοδο 1,8% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και 0,2% από τον Ιανουάριο.

Η Federal Reserve βρίσκεται σταθερά στα ραντάρ των επενδυτών, όσον αφορά στη νομισματική πολιτική και στον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.
Σήμερα, ο επικεφαλής της Fed στη Φιλαδέλφεια, Πάτρικ Χάρκερ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Fed θα αυξήσει τρεις φόρες φέτος τα επιτόκια, έναντι της αρχικής του εκτίμησης ότι οι αυξήσεις θα είναι δύο το 2018.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης