Βουτιά άνω του 18% σημειώνει η μετοχή της Virgin Galactic μετά την υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή από τους δύο κορυφαίους αναλυτές μεταξύ των τριών που καλύπτουν την μετοχή: τον Adam Jonas της Morgan Stanley και τον Robert Spingarn της Credit Suisse. Και οι δύο υποβάθμισαν τη σύσταση στο αντίστοιχο του “neutral” από “buy” προηγουμένως.

Η εταιρεία διαστημικών μεταφορών του Richard Branson υπήρξε δημοφιλής μεταξύ των hedge funds και άλλων επενδυτών οι οποίοι πιστεύουν ότι θα οικοδομήσει μια νέα βιομηχανία διαστημικού τουρισμού. Η μετοχή της Virgin Galactic έχει εκτοξευτεί κατά 150% μέχρι στιγμής φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Jonas ανέφερε ότι «αναμένει από τα θεμελιώδη να βελτιωθούν». Υποβάθμισε τη σύσταση σε “equal-weight”, αν και αύξησε την τιμή-στόχο στα 30 δολάρια, από 22 δολάρια.

«Η αποστολή της διοίκησης να δημιουργήσει μια βιώσιμη και εξαιρετικά κερδοφόρο εμπορική διαστημική γραμμή απαιτεί μια παράλληλη εξέλιξη γεγονότων σε διάστημα πολλών ετών και με έναν πιθανώς μη γραμμικό τρόπο», επισημαίνει ο Jonas στο σημείωμά του.

Ενώ η ιστορία της εταιρείας “παραμένει εντυπωσιακή”, ο Robert Spingarn της Credit Suisse υποβάθμισε τη σύστασή του σε “neutral” εξαιτίας της αποτίμησης, καθώς δεν μπορεί πλέον να προτείνει τη μετοχή μετά το ρέλι της φετινής. Αύξησε και αυτόν την τιμή-στόχο στα 25 δολάρια από 15 δολάρια προηγουμένως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης