Σε αρνητικό έδαφος κινούνται αυτή τη στιγμή οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τη μετοχή της Google να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση συμπαρασύροντας τόσο τον S&P 500 όσο και τον Nasdaq.

Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,11% ή 27,30 μονάδες και κινείται στις 26.528,91 μονάδες, από την άλλη ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 6,64 μονάδες ή 0,23% και βρίσκεται στις 2.935,87 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 49,50 μονάδες ή 0,59% στις 8.111,44 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσοχή των επενδυτών είναι σταθερά στραμμένη στη σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων και ετοιμάζονται για την διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve που ξεκινά σήμερα.

Στις επιχειρήσεις, τα αποτελέσματα της McDonald’s ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, με τις πωλήσεις της σε παγκόσμια κλίμακα στα φυσικά της καταστήματα να αναπτύσσονται κατά 5,4% στο α΄τρίμηνο του 2019.

Θετικότερα του αναμενόμενου κινήθηκαν και τα κέρδη της General Electric, με τη μετοχή της να βρίσκεται αυτή τη στιγμή 5,99% υψηλότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κέρδη, ωστόσο, της μητρικής εταιρείας της Google, Alphabet, απογοήτευσαν αναλυτές και αγορά, με αποτέλεσμα η μετοχή της να “χάνει” πάνω από 8%.

Στο οικονομικό μέτωπο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία  η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα αποδυναμώθηκε τον Απρίλιο, υποδηλώνοντας ότι η ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως μετά από μήνες βραδείας ανάπτυξης, δεν φαίνεται να υλοποιείται ακόμη.

Η πτώση της μεταποιητικής δραστηριότητας έρχεται μετά από τα ισχυρά στοιχεία του Μαρτίου που, σε συνδυασμό με τις πωλήσεις κατοικιών, τόνωσαν την ανάπτυξη στο α΄ τρίμηνο και κατέστησαν πιο αισιόδοξες τις εκτιμήσεις για την κινεζική οικονομία.

Στην ευρωζώνη, η οικονομία ανέκτησε μέρος του momentum της στην αρχή του 2019, προσφέροντας νέες ενδείξεις για την απροσδόκητα ανθεκτική παγκόσμια ανάπτυξη εν τω μέσω αβεβαιοτήτων για τις εμπορικές της σχέσεις με τις ΗΠΑ και τη ζήτηση για τις εξαγωγές της από την Κίνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης