Μικρές μεταβολές κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από το Brexit, μετά και το νέο “μπλόκο” από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 αντέστρεψε τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα για να κλείσει στο +0,11% και τις 395 μονάδες. Αρνητικά επέδρασε ο κλάδος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που σημείωσε πτώση 0,6% κατά μέσο όρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γερμανικός DAX σημείωσε κέρδη 0,34% στις 12.798 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 έχασε 0,07% στις 5.653 μονάδες, ενώ ο FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,67% στις 7.260 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,6%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στο +0,05%.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν ταυτόχρονα οι τελευταίες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων: η ζυθοποιία Heineken ανακοίνωσε αύξηση 4,4% στα κέρδη της για το εννεάμηνο, η αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot ανακοίνωσε μικρή αύξηση εσόδων για το γ΄ τρίμηνο, ενώ η ελβετική-σουηδική πολυεθνική ABB ανακοίνωσε πτώση κερδών και εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο. Από τον τραπεζικό κλάδο, η Swedbank κατέγραψε μεγαλύτερη των εκτιμήσεων πτώση στα καθαρά κέρδη του γ΄ τριμήνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης