Πτώση κατέγραψε ο ευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης αναφοράς σήμερα στην έναρξη της συνεδρίασης, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού επέτεινε τους φόβους για ζημιά στην ευρωπαϊκή οικονομία τους επόμενους χειμερινούς μήνες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,3% στις 10:05 ώρα Ελλάδας, αφού κατέγραψε άλμα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα χάρη στην αισιοδοξία αναφορικά με την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά της COVID-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης ενισχύθηκε περίπου κατά 12% τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, χάρη επίσης στις ελπίδες για πιο ομαλό παγκόσμιο εμπόριο υπό τον νεοεκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,1%, καθώς ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει άμεση χαλάρωση του δεύτερου lockdown, με τον αριθμό των νοσηλειών να είναι τώρα υψηλότερος σε σχέση με αυτόν που είχε καταγραφεί στην κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Ο δείκτης των μετοχών ενέργειας σημείωσε πτώση 1,4%, με τις μετοχές των τραπεζών και των εταιρειών ταξιδίων να υποχωρούν πάνω από 0,8%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης