Ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τη μετοχή της Facebook να “ηγείται” της πτώσης, εν μέσω της έντονης κριτικής που δέχεται ο τεχνολογικός “κολοσσός”, στον απόηχο της είδησης για τις παραβιάσεις που υπέστησαν τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του κοινωνικού δικτύου.

Ειδικότερα, στο ταμπλό της Walll Street, ο βιομηχανικός Dow Jones που κατπά την εκκίνηση των συναλλαγών βρέθηκε να χάνει 200 μονάδες, σημειώνει πτώση 175 μονάδων ή 0,71% στις 24.770,37 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, ο S&P 500 διαμορφώνεται 0,62% χαμηλότερα στις 2.734,84 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,88% στις 7.416,02 μονάδες.

Την ίδια ώρα, “βουτιά” της τάξεως του 5% γνωρίζει η μετοχή της Facebook, καταγράφοντας τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των μετοχών του S&P και του Nasdaq.
Ο τεχνολογικός “γίγαντας” έχει βρεθεί στο “στόχαστρο”, έπειτα από την είδηση ότι η εταιρεία Cambridge Analytica συγκέντρωσε προσωπικά στοιχεία από περισσότερους από 50 εκατομμύρια χρήστες του Facebook, προκειμένου να αναπτύξει τεχνικές για την υποστήριξη της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Παράλληλα, η αγορά κάνει focus στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, η οποία αναμένεται, κατά τις εκτιμήσεις των αναλυτών, να αποφασίσει νέα αύξηση των επιτοκίων. Η προοπτική της περαιτέρω νομισματικής σύσφιγξης στις ΗΠΑ καθιστά λιγότερο ελκυστικές τις μετοχές, απομακρύνοντας τους επενδυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλωστε, στο ταμπλό παραμένουν και οι ανησυχίες που έχει πυροδοτήσει η απόφαση του Τραμπ να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, σχετικά με τις επιπτώσεις που θα είχε ένας εμπορικός πόλεμος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης