Πτωτικά κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές ενσωματώνουν στις εκτιμήσεις και στις κινήσεις τους το τελευταίο “κύμα” εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του νέου κοροναϊού η οποία ξεκίνησε από την Κίνα.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 155,80 μονάδες ή 0,53%, με τον ευρύτερο S&P 500 να “χάνει” 15,86 μονάδες ή 0,48% και τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει απώλειες 39,04 μονάδων ή 0,42%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Των απωλειών ηγείται ο τραπεζικός κλάδος, με τις μετοχές των Goldman Sachs, Bank of America, Citigroup και J.P. Morgan Chase να υποχωρούν όλες άνω του 1%.

Η μητρική της NBCUniversal, Comcast και η Travelers ανακοίνωσαν εξάλλου αποτελέσματα καλύτερα του αναμενομένου, παρ’ όλα αυτά η μετοχή της πρώτης υποχωρεί κατά 1,4% και εκείνη της δεύτερης άνω του 3%. Η μετοχή της Procter & Gamble σημειώνει άνοδο άνω του 0,6%, μετά την ανακοίνωση ανάμεικτων όσων αφορά τις τάσεις τους στοιχείων τριμήνου.

Άνω του 12% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, με το 70% εξ αυτών να έχουν κινηθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επενδυτικό κλίμα επιβαρύνεται ωστόσο από τη διασπορά του κοροναϊού στην Κίνα και σε άλλες χώρες, με τους θανάτους να έχουν φθάσει τους 17 και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να συνεδριάζει εκ νέου μέσα στην ημέρα για να αποφασίσει κατά πόσον θα κηρύξει παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε επίπεδο υγείας.

Από την Κίνα σε άλλες χώρες της Ασίας και έως τις ΗΠΑ, τα καταγεγραμμένα κρούσματα του ιού έχουν φθάσει τα τουλάχιστον 571.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, 6 κινούνται με θετικό πρόσημο και 24 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται εκείνες των Procter & Gamble, Intel και Boeing, ενώ των απωλειών εκείνες των Travelers, Dow Inc. και Caterpillar.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης