Αντέστρεψαν τις απώλειες που κατέγραφαν νωρίτερα τα futures των δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου βρίσκοντας στήριξη στα νέα μέτρα τόνωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αυτή την ώρα τα futures του Dow Jones σημειώνουν άνοδο 0,13% στις 25.699 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 καταγράφουν άνοδο 0,17% στις 2.776 μονάδες. Τα futures του Nasdaq ενισχύονται κατά 0,16% στις 7.121 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H ΕΚΤ δρομολογεί μια νέα σειρά τριμηνιαίων στοχευμένων πράξεων πιο μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης (TLTRO-III) προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική επιβράδυνση της Ευρωζώνης. Οι στοχευμένες πράξεις -η κάθε μία με ορίζοντα ωρίμανσης τα δύο χρόνια- θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο του 2019 και θα ολοκληρωθούν το Μάρτιο του 2021.

Οι νέες πράξεις θα βοηθήσουν να διατηρηθούν οι ευνοϊκές συνθήκες στον τραπεζικό δανεισμό και η ομαλή μετάδοση της νομισματικής πολιτικής, αναφέρει η κεντρική τράπεζα σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. Τα TLTROs είναι δάνεια που παρέχει η ΕΚΤ σε ευρωπαϊκές τράπεζες με χαμηλότερο επιτόκιο, διευκολύνοντάς τες να χορηγούν δάνεια στους καταναλωτές που με τη σειρά του βοηθά στην τόνωση της οικονομίας. Πρόκειται για την τρίτη φορά που η ΕΚΤ παρέχει στήριξη από το 2014.

Στα της αμερικανικής οικονομίας, υποχώρησε ελαφρώς ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις μειώθηκαν κατά 3.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 223.000 στην εβδομάδα μέχρι τις 2 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, αυξήθηκε η αμερικανική παραγωγικότητα στο δ΄ τρίμηνο, μετά από την υποτονική τάση που σημάδεψε μεγάλο μέρος της τωρινής οικονομικής ανάπτυξης. Η παραγωγικότητα των εργαζομένων (σε αγαθά και υπηρεσίες) για κάθε ώρα εργασίας, αυξήθηκε κατά 1,9% σε εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό στο δ΄ τρίμηνο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης