Την στιγμή που όλοι συμφωνούν ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε περίοδο ανασφάλειας όπως στο παρελθόν, το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει να «βουτάει» προκαλώντας οικονομικές και πολιτικές αναταράξεις.

Έτσι, με μία ακόμη “βουτιά” ολοκλήρωσε την πρώτη, «μαύρη», εβδομάδα του Οκτωβρίου το Χρηματιστήριο Αθηνών, με αρκετούς σοβαρούς επενδυτές να μην προχωρούν σε τοποθετήσεις, στηρίζοντας την αγορά, αν και βλέπουν τις φθηνές αποτιμήσεις.
Το σφυροκόπημα που δέχτηκε ο τραπεζικός κλάδος στέρησε το 6,7% της αξίας του, συμπαρασύροντας και τον FTSE 25 στο -5% σε μία μόλις εβδομάδα
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,57% στις 658,97 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 679,68 μονάδων (+0,49%) και 658,89 μονάδων (-2,58%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 75,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 42 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 12,1 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 2,74%, στις 1.730,48 μονάδες, ενώ στο -1,84% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.051,78 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,78% στις 538,55 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, αρνητική ήταν και η πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου για το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έχασε 4,77% σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2017.

Το σφυροκόπημα που δέχτηκε ο τραπεζικός κλάδος στέρησε το 6,7% της αξίας του, συμπαρασύροντας και τον FTSE 25 στο -5% σε μία μόλις εβδομάδα.

Όλα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα του Bloomberg, που πυροδότησε παγκόσμια ανησυχία

Στο ταμπλό τώρα, Τιτάν, Jumbo και Λάμδα δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις στην αγορά, σημειώνοντας απώλειες άνω του 4%, ενώ η πτώση σε Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Grivalia, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Aegean και ΕΕΕ ξεπέρασε το 3%.

Άνω του -2% έκλεισαν οι ΔΕΗ, ΟΛΠ, Εθνική, Βιοχαλκο, ΕΥΔΑΠ και Φουρλής.

Υπό έλεγχο συντήρησαν την πτώση τους οι Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΧΑΕ, ενώ άνω του -1% έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης και Μυτιληναίος.

Στον αντίποδα, με ένα μίνι ράλι στις δημοπρασίες, η Eurobank έκλεισε με άνοδο 2,23%, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης υποχωρούσε, έως το -5,83%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης