Σε αρνητικό έδαφος “διολίσθησαν” τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται στα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό, στις συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αλλά και στα νέα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,75%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 0,54%, ο γερμανικός DAX υποχώρησε 0,84% και ο γαλλικός CAC 40 διαμορφώθηκε 0,50% χαμηλότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε πτώση 0,79%, ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε απώλειες 0,52% και ο πορτογαλικός PSI 20 υποχώρησε κατά 0,21%.

“Βουτιά” 6,8% γνώρισε η μετοχή της Adidas, έπειτα από τα μεγέθη που έδωσε στη δημοσιότητα, ενώ 5,7% έχασε η μετοχή της Solvay, στον απόηχο των απογοητευτικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου.

Την ίδια ώρα, 13% “κατρακύλησε” η μετοχή της BPost, με τη μετοχή της Logitech να σημειώνει “άλμα” 6,5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές φάνηκαν απογοητευμένοι από τα στοιχεία που ήλθαν στο φως της δημοσιότητας για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, ο οποίος υποχώρησε απροσδόκητα τον Απρίλιο.

Τα τελευταία αυτά μάκρο θέτουν εν αμφιβόλω τα σχέδια της ΕΚΤ για περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Παράλληλα, τα “βλέμματα” στρέφονται και στη συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Κίνας, με φόντο τους δασμούς που έχει ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και τα αντίποινα του Πεκίνου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης