Με μικτά πρόσημα τερμάτισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από επιφυλακτικές διαθέσεις, καθώς οι επενδυτές αναμένουν κρίσιμες εξελίξεις γύρω από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με οριακά κέρδη 0,1%, με τους περισσότερους επιμέρους ευρωπαϊκού δείκτες να ολοκληρώνουν την ημέρα σε αρνητικό έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,07%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,17% και ο γερμανικός DAX διαμορφώθηκε 0,26% χαμηλότερα. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε απώλειες 1,64%, ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 0,28% και ο πορτογαλικός PSI 20 σημείωσε άνοδο 0,17%.

Κοντά στην “κορυφή” του Stoxx 600 βρέθηκε η μετοχή της Shire, μετά από την είδησης της εξαγοράς της από την Takeda Pharmaceutical, σε μια συμφωνία που έβαλε τέλος σε μια πολύμηνη μάχη για τον έλεγχο της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής.

Τις καλύτερες επιδόσεις της ημέρας γνώρισε, πάντως, η μετοχή της Lundbeck που σημείωσε “άλμα” 4%, μετά από τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιέσεις δέχθηκε, εν τω μεταξύ, ο κλάδος της Ενέργειας.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται σήμερα στις ανακοινώσεις που θα κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με το μέλλον της πυρηνικής συμφωνίας για το Ιράν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης