Οριακές μεταβολές σημειώνει η Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αξιολογήσουν τα οικονομικά αποτελέσματα εταιρειών που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κινείται οριακά ανοδικά κατά 15,55 μονάδες ή 0,06% στις 27.361 μονάδες, καταγράφοντας νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ. Ο ευρύτερος S&P 500 κινείται στις 3.011 μονάδες, ανεβασμένος 0,77 μονάδες, ή 0,03%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει οριακή πτώση 0,01% ή 0,82 μονάδων, κινούμενος στις 8.248 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, οι τράπεζες JPMorgan Chase & Co., Goldman Sachs και Wells Fargo & Co., ανακοίνωσαν τα μεγέθη τριμήνου τους και επενδυτές προσπαθούν, βάσει και αυτών, να διαμορφώσουν μία εικόνα, πιο ξεκάθαρη, σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει στις επιχειρήσεις ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αλλά και το καθεστώς των εξαιρετικά χαμηλών ή και αρνητικών επιτοκίων ανά τον κόσμο.
Advertisement: 0:23

Ο τίτλος της JPMorgan υποχωρεί παρότι η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 9,652 δισ. δολάρια ή 2,82 δολάρια ανά μετοχή στο β΄ τρίμηνο, υψηλότερα από τα 8,316 δισ. δολάρια ή 2,29 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 29,566 δισ. δολάρια από τα 23,388 δισ. δολάρια. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 2,50 δολάρια κέρδη ανά μετοχή και έσοδα 28,835 δισ. δολαρίων.

Αντίθετα, η μετοχή της Goldman Sachs ενισχύεται 2,28% καθώς, παρότι τα μεγέθη της υποχώρησαν, ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων. Οριακή άνοδο 0,11% σημειώνει ο τίτλος της Wells Fargo, που ανακοίνωσε αύξηση κερδών σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται και η μετοχή της Johnson & Johnson, που επίσης ανακοίνωσε τριμηνιαία αποτελέσματα που ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα, ενώ βελτίωσε και τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη στο σύνολο του έτους. Παρ’ όλα αυτά η μετοχή της κινείται πτωτικά κατά 1,54%.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι επίσης στραμμένο στον τίτλο της Facebook, ο οποίος κερδίζει 0,51%, καθώς τα στελέχη του κοινωνικού δικτύου αναμένεται να παρουσιάσουν σήμερα σε βουλευτές τα σχέδιά της εταιρείας για το κρυπτονόμισμα που σκοπεύει να λανσάρει, την ώρα που το σχέδιό της συνεχίζει να συγκεντρώνει τα έντονα διερευνητικά βλέμματα ρυθμιστικών φορέων και πολιτικών σε όλο τον κόσμο.

Η Facebook προσπαθεί να αντιμετωπίσει το κλίμα επιφυλακτικότητας για να εξασφαλίσει τη στήριξη της Ουάσινγκτον αφότου εξέπληξε τις ρυθμιστικές αρχές και τους βουλευτές με την ανακοίνωσή της στις 18 Ιουνίου ότι ελπίζει να λανσάρει ένα νέο ψηφιακό νόμισμα, το Libra, το 2020.

Στα μάκρο της ημέρας, οι Αμερικανοί καταναλωτές αύξησαν τις δαπάνες τους τον Ιούνιο παρά την πτώση στις τιμές της βενζίνης, ολοκληρώνοντας ένα σταθερό τρίμηνο για τον Αμερικανό καταναλωτή. Οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν (σε προσαρμοσμένη βάση) 0,4% τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

Η άνοδος του Ιουνίου υπερέβη τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για αύξηση 0,1%.

Εξάλλου, οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών υποχώρησαν κατακόρυφα τον Ιούνιο, σε μια ένδειξη ότι οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν ζωντανές. Συγκεκριμένα, μειώθηκαν 0,9% τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 0,8%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης